czyli to mamy wyjaśnione bo miałeś taką wcześniej usterkęSeba51a pisze:1- wypadnie zapłonu
2- wypadnie zaplonu na II cylindrze
to mnie ciekawi - szkoda ze nie masz swojego vag - to bys sobie sam sprawdził za kilka dni3 - błąd sterownika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na świecach mam zrobione na 100% 10.000 km - kable nie wiem, autko ma na liczniku 140 000 km. Ale incydent odpalenia auta był jednorazowy. Wieczorem odpaliłem autko wyjechałem z garażu umyłem go i odpaliłem ponownie wstawiając do garażu - na drugi dzień rano własnie nastąpiło felerne odpalnie. Mam nadzieję, że go troszkę zalało lub gdzieś jakaś wilgoć była i dlatego odpalił na 3 cylindrach. Od tamtego czasu zrobiłem jakieś 2 może 3 tys. km. i tak jak pisałem wcześniej nie obserwowałem żadnych podobnych przypadków czy też spadków mocy.to wyjaśnia przerwe w pracy jednego z garów. Tylko pytanie, skąd błąd?
kiedy ostatni raz wymieniałeś świece? jak kable?
Seba51a pisze:3 - błąd sterownika
- oprócz długo działającego ssania nic nie obserwuję. Dziś jak wrócę z pracy to pójdę go odpalić i zobaczę jak ssanie zachowuje się po skasowaniu błędów.a cos więcej?
i owszem ale np - ja wymieniałem komuś czujnik a wina byłą w naderwanym przewodzie - wyszło po wymianie czujnika jak nie było poprawy ale.... wcześniej użyłem vag żeby sprawdzić poprawność działania czujnika - wskazywało na niego - 2 identyczne awarie czujników to już przegięcie i dlatego szukałem w wiązce. Możemy wróżyć z fusów i nie dojdziemy - jedyne wyjście to szukanie przyczyny - elektryka, elektronika i na końcu dopiero mechanikaSeba51a pisze:ja jestem po wymianie czujnika temperatury, termostatu i dalej nic
Też tak myślałem, ale od któregoś rocznika jest już jeden czujnik - chyba, że myślisz jeszcze o innym miejscu niż te w pobliżu termostatu (chyba jego obudowa, dla jednych roczników są pokazane dwa czujniki a dla mojego był wyświetlony tylko jeden). No i przy wymianie nie widziałem tam innego.Bo czujnik temperatury cieczy tak naprawdę to są 2 czujniki :
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości