Zbiornik paliwa od golfa 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sgrodnicki
- Użytkownik
Witam serdecznie
Mam mały problem. Aktualnie jestem w trakcie swapa i mam mały problem. Posiadam golfa 1.6 na gaźniku, nie ma pompki paliwa, a chcąc cokolwiek zdziałać potrzebuje pompki elektrycznej. Chciałbym poprosić was o informacje czy bak z golfa 3 będzie pasował do golfa 2?
Pozdrawian
Mam mały problem. Aktualnie jestem w trakcie swapa i mam mały problem. Posiadam golfa 1.6 na gaźniku, nie ma pompki paliwa, a chcąc cokolwiek zdziałać potrzebuje pompki elektrycznej. Chciałbym poprosić was o informacje czy bak z golfa 3 będzie pasował do golfa 2?
Pozdrawian
-
- Nowicjusz
- sgrodnicki
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
NIestety nie mam porównania. Ale myślę że uda Ci się znaleźć coś odpowiedniego. Najważniejsze żeby wydajność takiej pompki była odpowiednia.
Ja u siebie mam chyba z mkIII, już nie pamiętam jak to było, bo ja przekładki osobiście nie robiłem, ale wydaje mi się że bak siada normalnie do mkII. Jak będziesz potrzebował to zrobię foto
- sgrodnicki
- Użytkownik
Mam zamówioną pompkę 4 bar, w poniedziałek powinna być, wtedy będziemy kontynuowali temat. Dziękuję
- sgrodnicki
- Użytkownik
Bak pasuje normalnie z Golfa III. Temat był sporo razy poruszany przy okazji swapa na ABF'a czy 1.8T.. 

sgrodnicki, zewnętrzna pompa jeżeli brak pompy wspomagającej w zbiorniku to nie zadziała . Zakładaj zbiornik z mk3 pompę paliwa 3 bar również z mk3 ABF ,2E ADY .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- sgrodnicki
- Użytkownik
Chociaż paliwo pompuje, to samochód nie chodzi, będę musiał ogarnąć ten bak z golfa 3 

Re: Zbiornik paliwa od golfa 3
Witam,
czy orientuje się ktoś czy zbiornik Paliwa z toledo abf podejdzie do golfa 1.6 pn? Bo zabieram się
Już nie długo za swapa i nie wiem czy zbiornik podejdzie czy lepiej ogarnąć z mk3 i zamówić pompkę
Od Vr6 ?
czy orientuje się ktoś czy zbiornik Paliwa z toledo abf podejdzie do golfa 1.6 pn? Bo zabieram się
Już nie długo za swapa i nie wiem czy zbiornik podejdzie czy lepiej ogarnąć z mk3 i zamówić pompkę
Od Vr6 ?
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bak z golfa MK3 pasuje do golfa MK2 bez problemu. Proponuje od benzyny, bo od diesela może mieć inne gniazdo na pompkę i pływak... Koszt na szrocie to ok 50 zł. Więc nie kombinuj z toledami albo innymi cudakami. Bierzesz zwykły bak od benzynowego MK3 i pompka od VRa pasuje...
Co konkretnie chcesz zrobić?Michu889 pisze:Bo zabieram się Już nie długo za swapa i nie wiem czy zbiornik podejdzie czy lepiej ogarnąć z mk3 i zamówić pompkę Od Vr6 ?
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313