1.6 aee gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
1.6 aee gaśnie
Witam, mój samochód to golf 3 1.6 aee silnik bardzo żwawy jak na 75 km i 280 tys przebiegu, bez gazu, jednak mam z nim problem, samochód posiadam od 3 lat nigdy nie było z nim żadnych problemów zawsze wszędzie mnie dowoził bez najmniejszych usterek, jest tak do dziś lecz pojawił sie pewien problem, samochód gaśnie najczęściej gdy dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło, obroty na biegu jałowym falują 650-750 ale to jestem w stanie mu wybaczyć, dziś robiłem mały eksperyment rozpedzilem się do 50 wyluzowałem i po hamulcach samochód zgasł, czyli problem jest gdy auto sie przechyla lub ma przeciążenia, wtedy najczęściej gaśnie, nie mam pojęcia co to może być, przepustnica wyczyszczona, filtr powietrza nowy, świece nowe kable nowe, jakieś porady? Może filtr paliwa? Na dniach wymienię i zobaczymy, dodam jeszcze że gdy włączę światła to problem się nasila, silnik bardzo mocno odczuwa obciążenie, z góry dziękuję za porady i przepraszam za ewentualne błędy, pozdrawiam