Nizsze obroty po wymianie rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wymienilem pasek rozrządu i zauważyłem ze przy 1oo km/h mam 2800 obrotow na 5 biegu. z tego co pamietam zawsze bylo ponad 3 tysiace. czy nowy pasek mogł wplynac na nizsze obroty? czy mi sie tylko wydaje. moze ma ktos taki sm motor jak moj i by mi sprawdzil:) 1.8 ADZ 90 KM
- Paweł Marek
- V.I.P.
to niema sensu, nawet gdyby zaszło przestawienie paska to od tego nie zmieni się przełożenie w skrzyni biegów. może być słabszy mieć inne wolne obroty i szarpać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Nizsze obroty po wymianie rozrzadu
To zrób może inaczej.Sprawdź oznaczenie na skrzyni (tylko na skrzyni,nie na wlepie)
i podaj je na forum.Wtedy pozostanie czekać na kogoś co ma taką samą skrzynię,co to
potwierdzi bądź nie.Bo to co opisujesz to,jak powiadają,się nie dodaje.
A tak w ogóle to jesteś pewny,że te obroty ci się zmieniły,czy tylko ci się tak wydaje.
i podaj je na forum.Wtedy pozostanie czekać na kogoś co ma taką samą skrzynię,co to
potwierdzi bądź nie.Bo to co opisujesz to,jak powiadają,się nie dodaje.
A tak w ogóle to jesteś pewny,że te obroty ci się zmieniły,czy tylko ci się tak wydaje.