słabo pali

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

beataimichal1
Mały gagatek
Mały gagatek

słabo pali

Post autor: beataimichal1 » wt sty 14, 2014 20:15

Mam taki problem z moim golfem (silnik ABF 150 KM),od pewnego czasu slabo pali czasami ok czasami zapali i nie wchodzi na obroty ale zauważylem ze czasami łapie przy cofaniu kluczyka a i jeszcze jedno lepiej pali na zimnym jak na ciepłym(choć i na ciepłym czasami łapie od razu).Podejrzewam stacyjke albo wtrysk (ostatnio po podłaczeniu pod komputer wyskoczyl jeden wtrysk choć wtedy auto paliło ok a mechanik powiedział ze moze wyzucać przez gaz)bo wyglada tak jakby go zalewało. Dodam jeszcze że kable nowe świece też wymieniony czujnik predkosci obrotowej silnika

icemanv
Nowicjusz
Nowicjusz

słabo pali

Post autor: icemanv » czw sty 16, 2014 21:58

ja bym sprawdzil instalacje gazowa najpier.

beataimichal1
Mały gagatek
Mały gagatek

słabo pali

Post autor: beataimichal1 » pt sty 17, 2014 19:47

ale ja odpalam na benzynie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

słabo pali

Post autor: Paweł Marek » pt sty 17, 2014 20:23

Ale instalacja LPG musi odciąć zasilanie wtrysków benzyny na czas pracy na LPG, a po wyłączeniu LPG z poworotem podłączyć zasilanie wtrysiwaczy i tu może cioś szwankować, stacyjka - to zapalanie przy cofanie kluczyka jest typowym objawym więc może od tego zacznij i sprawdź wszystkie podłączenia od instalacji LPG czy sa pewne - przy wtrysku szczególnie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”