Nadmierne pobieranie oleju 1.4 ABD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zauważyłem ze w moim golfiku zaczyna szybciej znikać olej. Przykładowo na 600 km weźmie mi jakieś 4 setki. Czy to dużo? Dodam iż w filtrze powietrza ostatnio znalazłem "majonez" czyli dostaje się tam olej który jest poprostu spalany z całą tą mieszanką. Dodam iż samochód wcale nie daje niebieskiego lub czarnego dymu z tłumika. Jak pokonać te branie oleju albo je zminimalizować?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
na początku wyczyść i udrożnij odmę,
Jaki masz przebieg ? na jakim oleju jeździsz?
Jaki masz przebieg ? na jakim oleju jeździsz?
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
DużoAxaris pisze:Czy to dużo
jw. wyczyść odmę. Słaby olej skoro masz masła pełno
Przebieg to jest licznikowe 285 tyś czyli napewno ponad 300. Olej to orlen 10w40
Re: Nadmierne pobieranie oleju 1.4 ABD
mały ubytek oleju jak auto bierze 1.2L na 1000km w tedy robi się remont, olej masz trochę rzadki polecił bym mineralny ja tam latam na lotosie 15W40 i jest git do momentu gdy nie pałuję na odcince bo w tedy znika olej z silnika i kiedyś żauważyłem kiedy się to dzieje jak przyciśnie się do odcięcia i ściągniw nogę z gazu to dyma puszcza niedużego stąd ubytki ale jak jeźdzę normalnie to nic nie ubywa przebieg mam 248tyś na liczniku a ile naprawdę kto wie auto lata Pb+ Podtlenek LPG wycieki na silniku uszczelnione