1,6 ABU membrana przepustnicy i czujnik halla
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf zaczął mi spalać ogromne ilości benzyny 20-30l na 100km.
Okazało się że kable od lambdy pocharatane - zrobione.
Potrzebuje jeszcze membrane przepustnicy - byłem w Intercarsie i Autolandzie i mówią że nie do dostania - prawda to?
Na komputerze wyskakuje jeszcze błąd halla - po kodzie silnika na allegro nic nie znajduję - czy zna ktoś z Was jakiś nr po którym moge kupic halla do ABU?
Okazało się że kable od lambdy pocharatane - zrobione.
Potrzebuje jeszcze membrane przepustnicy - byłem w Intercarsie i Autolandzie i mówią że nie do dostania - prawda to?
Na komputerze wyskakuje jeszcze błąd halla - po kodzie silnika na allegro nic nie znajduję - czy zna ktoś z Was jakiś nr po którym moge kupic halla do ABU?
-
- Gadatliwa bestia
Kiedy go sczytujesz? Na wyłączonym silniku zawsze będziesz miał błąd halla, a gdyby był niesprawny to samochód by nie odpalił i tylerudesmen pisze:Na komputerze wyskakuje jeszcze błąd halla - po kodzie silnika na allegro nic nie znajduję - czy zna ktoś z Was jakiś nr po którym moge kupic halla do ABU?
Może dlatego że jak nie odpala na benie to odpalam na LPG.
rudesmen, nie robi roznicy czy na bezynie czy na gazie jest od tego zeby byla iskra. Jak ciezko odpala myslał bym na czujnikem temp plynu . A nie lepeij cala podstawe kupic zamiast tej membrany ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
rudesmen, rozumiem że chodzi o membranę regulatora ciśnienia paliwa, dzwoń to tych ludzi http://www.eter-mot.com/default.asp?kat ... pro=272605" onclick="window.open(this.href);return false; ale za podobną cenę dostaniesz cały sprawny używany zespół wtryskowy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek tak o to chodziło, dzięki, ale i tak kupiłem używaną podstawę z przepustnica i wtryskiem za 150zł
mka 3 mhm, myślałem że na gazie nie jest potrzebny, w zasadzie na 30-40 odpaleń dziennie czasami nie ma żadnego problemu a czasami cały dzień, nie wiem od czego to zależy
mka 3 mhm, myślałem że na gazie nie jest potrzebny, w zasadzie na 30-40 odpaleń dziennie czasami nie ma żadnego problemu a czasami cały dzień, nie wiem od czego to zależy
-
- Gadatliwa bestia
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie może idealnie odpalać na LPG jak ta membrana jest strzelona, bo przecież wówczas benzyna leci w silnik mimo odłączonego wtryskiwacza. No i oczywiście czujnik temp. do gazu ma niewiele, znaczy nie wpływa na skład mieszanki LPG powietrze (nie wzbogaca jej na zimnym) ale po odpaleniu podnosi trochę obroty
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ForeCast teraz tak, ostatnio wymieniłem świece bo był już nawet problem z odpalaniem na gazie - nie wiem czy to to dokładnie pomogło ale to zrobiłem
Paweł Marek to prawda bo po wymianie tego ustrojstwa wszystko wróciło do normy
Paweł Marek to prawda bo po wymianie tego ustrojstwa wszystko wróciło do normy