Wywalilo benzyne gaznikiem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ziabka89
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ziabka89 » wt wrz 24, 2013 22:28

Witam. Dzis mialem przypadek taki ze jade sobie na LPG i mi gaz zaczal sie konczyc wiec przelaczylem na benzyne i jade jakis kilometr i samochod nie odpowiada wcale traci moc i gasnie. Otwieram maske a tam smrod benzyny wokol gaznika mokro. Zalalo mi go. ale dlaczego? pocheltalem go pare razy az wypalil sie nadmiar benzyny i zapalil na LPG. lecz kosttke od pompy paliwowej odlaczylem. Jeszcze nie zagladalem do srodka. Ale nie wiem jaki powod tego byl. Czy po prostu gdzies wezyk sie zagial w baku i paliwo *#cenzura#* przez rozpylacz. Silnik 1.8 AAM

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt wrz 24, 2013 23:44

Może strzeliła membrana regulatora ciśnienia paliwa, znajdziesz o tym na forum , ale wówczas po odpięciu wtyczki zalewało by benzyną dalej więc sprawdź czy się tak dzieje . No i nie masz gaźnika to jest zespół wtryskowy (wtrysk jednopunktowy we tym wypadku)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
ziabka89
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ziabka89 » śr wrz 25, 2013 13:01

Po odpiecu wtyczki nie zalewalo mi go juz bo nie pompowalo paliwa z baku. Pompka wylaczona byla. I na gazie smiga. Dziś zobacze co jest grane i napisze. Lecz kiedys jak przelaczalem na benzyne to po prostu smierdzialo mi az w samochodzie benzyna jak jechalem. a na gazie nic nie smierdzialo. Podstawe wtrysku tzn. rozpylacz mam zalozony od golfa 3 1.8 90 konnego a moj jest 1.8 75 konny i nie wiem czy to ma jakis wplyw na to

Awatar użytkownika
ziabka89
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ziabka89 » śr wrz 25, 2013 20:16

Problem rozwiązany.Problem z mojej strony bo kiedys wymienialem podstawe wtrysku ale to juz dawno. Zdlalem podstawe z wtryskiem przekrecilem na zaplon a tam paliwo uciekalo miedzy podstawa metalowa a glowka rozpylacza. Na glowce jest oring i on juz byl luzny a po drugie nie bylo srubki przykreconej i go wypchalo i dlatego mi nie rozpylalo tylko polalo i zalalo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”