Golf 3 1.6 benz/gaz 75km 1993 nie odpala po remoncie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć Wam wszystkim.... Mój golfik MK3 przeszedł kapitalny remont silnika, robiłem go z doświadczonym mechanikiem . Zostały wymienione chyba wszystkie części. Wiązka elektryczna tez mogła by być wymieniona ale nie widzę takiej potrzeby narazie. Chodzi o to, że już po złożeniu głowicy i wszystkich elementów odpaliliśmy go. Pomruczał może dwie sekundy i stanął. Odrazu pomyśleliśmy że nie ma paliwa ale jest, dostaje iskrę na wszystkie świece, dostaje paliwo, dostaje powietrze. Wszystko jest tak jak należy a mimo to nie chce odpalić. Podreślę że ja osobiście nie jestem jakimś wielkim specjalistą, a mechanik sam się dziwi że nie chce ruszyć. miał ktos może podobny problem lub wie co można zrobić aby silnik odpalił?
- tomcio06750
- Użytkownik
ja miałem podobny problem jak sprzęgło wymieniałem w swoim kiedyś i to samo było walczyłem dwa dni okazało sie żę przejścia masy nie było odkręciłem wyczyściłem o samochód sie znowu narodził i tez miałem iskrę paliwo dostawał jak należy a nie chciał zapalić od kluczyka na za pych od razu palił