Gaśnie przy jeździe na benzynie

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Axaris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Axaris » wt cze 11, 2013 10:59

Posiadam Golfa III z silnikiem 1.4 ABD i na gazie chodzi świetnie. Problem zaczyna się kiedy gazu braknie i trzeba jechać na PB. Wtedy jechać się da jednak gdy wrzucę na luz i obroty spadną samochód gaśnie. Gdzie można podkręcić obroty ? Wyregulować cokolwiek? Dodam iż przed założeniem LPG było wszystko dobrze.

Awatar użytkownika
BolekLodz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: BolekLodz » wt cze 11, 2013 15:42

Odepnij komputer na 15minut, podłącz i zobacz jak ędzie chodził na benzynie. Jak wszystko będzie ok, to widocznie instalacja niszczy Ci mapy w sterowniku. Najlepiej założyć resetowanie komputera na gazie.

Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW :) :)

Axaris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Axaris » wt cze 25, 2013 21:41

Zdjąłem kleme na aku na pół godziny i to samo jest. Chyba nie ma różnicy czy kompa odepne czy aku?

Awatar użytkownika
BolekLodz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: BolekLodz » sob cze 29, 2013 00:36

Nie ma różnicy co odpinasz. Grunt, zeby do sterownika nie dochodził prąd.

Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW :) :)

Axaris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Axaris » sob cze 29, 2013 15:37

Jakiś czas po założeniu instalacji LPG było dobrze. Ale to max. tydzień. A potem zaczęło się takie coś.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 30, 2013 08:27

silnik musi całkiem ostygnąc przy resecie, jeśli odpinałes klemy na rozgrzanym to reset nie dokonał się prawidłowo bo po pół godzinie silnik był jeszcze ciepły, najlepiej na noc albo na zimnym odłącz na te pół godziny

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Axaris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Axaris » śr lip 17, 2013 22:05

Mechanik chyba znalazł przyczynę . Podobno jakaś guma łącząca kolektor i monowtrysk straciła swoją szczelność i przepuszcza powietrze i przez to nie chce chodzić na benzynie. Czy zanim to kupię a nie mogę tego dostać nigdzie w mojej okolicy mogę to zakitować jakimś silikonem albo czymś takim? Tak żeby wytrzymało jakiś tydzień. Zanim część przyjdzie.

Axaris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Axaris » śr lip 24, 2013 21:32

No dobra golfik chodzi na benzynie jest po wymianie tej gumy. Teraz jednak są strasznie niskie obroty na biegu jałowym. Coś miedzy 600-700. Jak go kupowałem to było 900. Jest tak zarowno na gazie jak i na benzynie. Co może być przyczyną? Dodam iż jak silnik się rozgrzeje to jest dobrze lecz jeszcze nie jest tak jak było kiedyś.

Axaris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Axaris » śr lip 24, 2013 23:07

Dobra... problem rozwiązany przyczyną była głupia błahostka. Niedopatrzenie mechanika. Nie wpiął kostki od krokowca :los2:

Awatar użytkownika
szocha
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: szocha » czw lip 25, 2013 21:33

Witam mam problem. Wszystko zaczęło się od sytuacji gdy auto się zalało przez dużą kałużę w którą wjechałem (nie wiedziałem, że jest taka głęboka) i mi zgasł wtedy. Ale po jakimś czasie odpalił, więc tylko odetchnąłem z ulgą. Lecz teraz mam problem, auto od tamtej pory zaczęło czasem mi gasnąć jak wrzucałem 2 bieg z wyższego, normalnie się wyłączał silnik całkiem, lecz odpalał potem od razu. Dziś jednak nie chciał wgl odpalić, kręcił się i kręcił. Dodam, że w trakcie odpalania na hol, załapał silnik ale dodawanie gazu nic nie pomogło jedynie dźwięk wychodził, a wskazówka obrotomierza jak spadała tak spadała w dół, aż silnik się wyłączał.

Jaka może być przyczyna?

Ride Or Die

Axaris
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Axaris » wt lip 30, 2013 20:51

Sprawdź cewkę zapłonową i aparat. Przy zalaniu mogły zaśniedzieć albo uszkodzić się. Miałem tak w tico. Cewka była zalana i samochód za chiny nie chciał zapalić. Cała noc na piecu i auto chodziło jak trzeba.

Awatar użytkownika
szocha
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: szocha » wt lip 30, 2013 23:47

Już problem został naprawiony, był to błąd sterownika w układzie sterowania ;)

Ride Or Die

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”