Brak mocy, faluja obroty, zalewa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć!
Mam problem z silnikiem vr6.
Nie mam mocy, od dołu nie ciągnie a jak załapie to tylko do 5tys i dalej brak mocy, falują obroty i potrafi zgasnąć.
Silniczek krokowy wyczyściłem i poprawiło się to ze nie falowało ale przez chwile i znowu faluje...
Jak by go zalewało...
wydech miałem od tdi (afn) i wydawało mi sie ze tez go dławi to wywaliłem ale nie mam teraz jak sprawdzic bo snieg na drodze co nei zmienia faktu ze faluja obroty
Mam problem z silnikiem vr6.
Nie mam mocy, od dołu nie ciągnie a jak załapie to tylko do 5tys i dalej brak mocy, falują obroty i potrafi zgasnąć.
Silniczek krokowy wyczyściłem i poprawiło się to ze nie falowało ale przez chwile i znowu faluje...
Jak by go zalewało...
wydech miałem od tdi (afn) i wydawało mi sie ze tez go dławi to wywaliłem ale nie mam teraz jak sprawdzic bo snieg na drodze co nei zmienia faktu ze faluja obroty
Jak rozrzad? Nie jest luźny? Zapłon dobrze ustawiony? Sonda lambda jest chyba najczęstszą przyczyną zalewania
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Witam mam problem z vrem ;(
Vag pokazuje mi 2 błędy
-czujnik spalania stukowego
- czujnik prędkości obrotowej silnika
czy to mogą być skutki spadku mocy i zalewania cylindrów ?
z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Vag pokazuje mi 2 błędy
-czujnik spalania stukowego
- czujnik prędkości obrotowej silnika
czy to mogą być skutki spadku mocy i zalewania cylindrów ?
z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Re: Brak mocy, faluja obroty, zalewa
Dzieeki Bardzo Myślałem ze już coś z głowicą Myślałem ze osiwieje hehemarcin7x5 pisze:Mogą być w szczególności związane z czujnikiem spalania stukowego.
- Paweł Marek
- V.I.P.
lepiej podaj konkretne numery błędów, zwłaszcza ten o czujniku prędkości obrotów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.