Siema
Nie znam oznaczenia silnika ale jest to zwykłe 1.8 z aparatem zapłonowym w bloku silnika.
Na początku było tak, że podczas jazdy na lpg auto potrafiło sobie zgasnąć, no ale redukowałem bieg , odpalał i jechaliśmy dalej... a teraz.. problem polega na tym, że jak go odpalam z rana to odpala i gaśnie- powtarzam to po parę razy i w końcu chodzi coraz dłużej, ale nie trzyma wolnych obrotów oraz jak go gazuje to się dławi, dopiero jakbym tak podpompował gazem to obroty idą w górę. Silnik się rozgrzeje to przełączam na gaz. Na gazie problemu nie ma- do czasu. Wyjadę jakieś 2 km i auto gaśnie i potem nie odpala wcale- dopiero jak fest ostygnie to trzeba wykonać czynności te wyżej opisane.
Gdzie leży przyczyna? Bo już tyle teorii co słyszałem, to można by książke napisać
pytam w sumie z czystej ciekawości bo auto i tak już wystawione jako uszkodzone i pewnie w przyszłym tygodniu wyląduje na mokrej
Aha od razu napiszę: Auto jest zatankowane - ok 10litrów benzyny, wymieniony filtr paliwa, pompa paliwa rozebrana, przeczyszczona i poskładana- pompuje. LPG również jest.
Przypuszcza, że może to wina gdzieś uszczelki pod głowicą? że dostanie tempreratury, zrobi się obieg i auto zdycha? Bo jakby cewka była spierniczona to chyba na gazie też by się dławił jak na benzynie.. sam nie wiem, czekam na Wasze podpowiedzi.
z góry dzięki
pozdrawiam
problem z golfem III
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z golfem III
Tomaszeczek, zresetuj komputer przez rozpiecie klem na 1h . i odepnij czujnik od temperatury wody. moga tez swiece dostawac przebicie jak sie rozgrzeje silnik. a jak by to była uszczelka walnieta to powino ci płynu ubywac i olej jak kawa z mlekiem sie zroobic.