Gaśnie na bęzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie na bęzynie
Witam mam problem ze swoim golfem 3 1.8 90kony po zapaleniu samochodu i dodaniu gazu gaśnie ma instalacje LPG na gazie pracuje ładnie wymieniłem pompe paliwa filtr i nawet wtryskiwacz nic to nie pomogło pojechałem do mechanika i powiedziałem co się robi i co wymieniłem to powiedział mi że dostaje dawkę paliwa z gazem przy odpaleniu i mi się dusi i gaśnie i on nic nieporadzi pojechałem do gazownika i odłączył mi gaz wyciągając bezpiecznik i kazał mi go odpalić problem ten pozostał może ktoś mi coś poradzi co to może być bo zastanawiam się czy to może być jeszcze cewka
Gaśnie na bęzynie
Witam, ja bym stawiał na niebieski czujnik temp na króćcu on daje sygnał do ECU,cewka raczej nie bo na gazie by nie chodził też tak miałem w RPku
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Gaśnie na bęzynie
pilus82, Jakie oznaczenie silnika?
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
- Paweł Marek
- V.I.P.
Gaśnie na bęzynie
pilus82, opisz czy problem jest tylko na zimnym silniku czy po rozgrzaniu w czasie jazdy na LPG też gaśnie na benzynie. I czy wymieniłeś cały zespół wtryskowy z TPS czy tylko sam wtryskiwacz, czy górną całą częśc z czujnikiem temp. powietrza.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Gaśnie na bęzynie
Tak problem jest na zimnym silniku wszystko było dobrze puki nie padła mi pompa paliwa kupiłem orginalną wedłuk numeruw samochód odpalił ale po dodaniu gazu gasł sprawdzałem czy pompa podaje paliwo wyciągając wąż paliwa od pżepustnicy paliwo dochodzi naciepłym odpala bez problemu tylko obroty spadają i się zwiększają itak cały czas ale pododaniu gazu na wysze obroty wchodzi i nie gaśnie a na zimnym niechce mechanik powiedział że to wina krokowego ale chociaż jak by był silniczek walnięty to nazimnym silniku po dodaniu gazu na wysze obroty powinien wejść ale on nie może na gazie pracuje ładnie wymieniłem sam wtryskiwacz