Po splanowaniu głowicy nie pali na 2 tłoki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam problem dotyczy golfa 3 1.8 75 Km
Wymienilem stary silnik zuzycie ogolne brak kompresji .Nowy silnik pracuje równo kompresja ok ale olej przedostaje sie do plynu decyzja planowanie głowicy nowa uszczelka
Po złożeniu okazało sie ze przestał palić na cylinder nr 1 wszystko posprawdzane rozrząd zapłon ciśnienie 11 na wsz cylindrach iskra jest
Na probe zalozylem glowice od mojego starego silnika odpalam wszystko ok ale plyn przedostaje sie do oleju
głowica do splanowania inny warsztat najlepszy w okolicy nowa uszczelka nowy olej i skladanie
I teraz nie pali na 3 i 4 cylinder juz niemam pomysłu az strach ruszac Pomocy!!!!
Wymienilem stary silnik zuzycie ogolne brak kompresji .Nowy silnik pracuje równo kompresja ok ale olej przedostaje sie do plynu decyzja planowanie głowicy nowa uszczelka
Po złożeniu okazało sie ze przestał palić na cylinder nr 1 wszystko posprawdzane rozrząd zapłon ciśnienie 11 na wsz cylindrach iskra jest
Na probe zalozylem glowice od mojego starego silnika odpalam wszystko ok ale plyn przedostaje sie do oleju
głowica do splanowania inny warsztat najlepszy w okolicy nowa uszczelka nowy olej i skladanie
I teraz nie pali na 3 i 4 cylinder juz niemam pomysłu az strach ruszac Pomocy!!!!
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Po splanowaniu głowicy nie pali na 2 tłoki
dobrze sa podł na nie splanowanych głowicach pracuje ok
Jak na moje,to nie otwierają się zawory.Są cały czas zamknięte i dlatego sprężanie jest jednakowe.
Jacek
- Paweł Marek
- V.I.P.
po grubszym planowaniu co najwyżej mogą się nie domykać i szybko wypalać, ale w zasadzie przeczy temu dobre ciśnienie sprężania. Pozostaje mi zapytać skąd kolega wie że nie palą po 2 cylindry
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Jeszcze sprawdziłbym czy nie są wytarte krzywki na wałku rozrządu,ale tyle to chyba mechanicy wiedzą.
Jacek
Krzywki zaworowe sa ok wiem ze niepalą bo po wyciagnieciu kabli 3 lub 4 motor chodzi tak samo kulawo jak wyciagam 1 lub 2 to gasnie
jeśli ciśnienie jest, iskra i paliwo jest to nie ma siły - musi chodzić. Tak sobie przekładasz ciągle głowice że piszesz że sprawdzasz jak na innych chodzi? Uszczelkę za każdym razem zmieniasz?tak na bogato?
rozebralem silnik na czesci wlascieie znalazlem przyczyne odrazu klin na kole zaplonu ktos zrobil z czegos stalopodobnego nie sciol sie ale naderwal i delikatnie obrócil iskra byla ale nie w punkcie zaplonu po zlozeniu ladnie gada
To teraz wytłumacz wszystkim jak to się ma do tego, że niby na innej glowicy palił(nie mógł palić).Scięcie klina na kole spowodowana jest zbyt słabym dociągnięciem.Często śruba jest niepotrzebnie odkręcana podczas wymiany rozrządu.Ona ma być dowalona z odpowiednim momentem i nigdy nie pusci.
Jacek
- Paweł Marek
- V.I.P.
To już się zdarza, miałem podobną awarię, krótko pisząc po częsciowym ścięciu klina i uszkodzeniu gniazd na niego kółko raz się ustawi tak drugi raz przekręci trochę i pali albo nie pali. Ale to tylko przykład jak można się machnąć w ocenie z tym wyciąganiem kabli ze świec
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.