nie chodzi na benzynie

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

sledzik84
Nowicjusz
Nowicjusz

nie chodzi na benzynie

Post autor: sledzik84 » ndz paź 14, 2012 14:52

witam jestem tu po raz pierwszy i potrzebuje pomocy!!! kupiłem mk3 2.0 gti 1992 i chodz tylko na gazie.
pompa paliwa nowa
przepływomierz drugi
filtr paliwa nowy
listwa wtrysków druga
mianowicie pochodzi z 5 sekund i gaśnie. proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

nie chodzi na benzynie

Post autor: Paweł Marek » ndz paź 14, 2012 23:38

Opisz dokładniej, zanim zgaśnie to reaguje na gaz? Gaśnie nagle czy wcześniej obroty maleją. Czy na rozgrzanym silniku jest to samo co na zimnym. Czy słychać pompę paliwa cały czas czy nie uruchamia się po raz drugi jak odpalasz silnik. Czy przytrzymanie gazu ratuje silnik przed zgaśnięciem czy nie. Sprawdź jeszcze TPS voltomierzem opisy na forum. Obejrzyj jego kabelki może w miejscu gdzie dolutowano to kabla TPS kabel od komputerka LPG się urwało coś.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

sledzik84
Nowicjusz
Nowicjusz

nie chodzi na benzynie

Post autor: sledzik84 » wt paź 16, 2012 23:02

Było tak Kolego.Na początku go zalewało i dymił na czarno i się dławił ale chodził od biedy.Kupiłem pompe paliwa bo była od 1.8 i mało wydajna, potem dławił się ale chodził i padła pompa po 10 km. Kupiłem więc nową .Teraz przepływomierz bo był zacięty na amen a po udrożnieniu lipa i szkoda nerwów z regulacja.W tym czasie znowu pompa padła ale chodziła tylko tyle ze dawała paliwo tym króćcem obok nie wiem jakim cudem co okazało się po zdjęciu przewodów z docelowej pompy paliwa.Czyli 3 pompy 300 zł i przepływomierz 180 i po problemie.Teraz może będzie żył na dłużej :grin: zwłaszcza że zima idzie i szkoda motor katować na gazie z rana.Oczywiście to co pisałeś to sprawdziłem dla pewności wcześniej i do pompy doszedłem że chodzi ale nie tędy paliwo leci.Pozdro :D

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

nie chodzi na benzynie

Post autor: Paweł Marek » śr paź 17, 2012 17:58

sledzik84, dopisz jeszcze tak dla zaspokojenia ciekawości bo nie całkiem rozumiem. Czyli ostatecznie pomogła wymiana pompy paliwa? Bo jeśli tak - to jaj już przerabiałem temacik i pompy paliwa ze sklepu za 300 są tak samo kupa warte jak te za 60 zeta z Allegro. Ale czasem wytrzymują dość długo. W GTI żonki jedna wytrzymała 3 lata druga działała przez 2 i auto sprzedane więc nie wiem co dalej. Rada moja na przyszłość jest więc taka: kup sobie najtańszą pompę na Allegro http://allegro.pl/pompa-paliwa-vw-golf- ... 20343.html" onclick="window.open(this.href);return false; i trzymaj na wypadek w garażu. Albo znajdź sprawną używkę na szrocie z dowolnego MK3, Vento, czy Paska z tych lat

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

sledzik84
Nowicjusz
Nowicjusz

nie chodzi na benzynie

Post autor: sledzik84 » pn paź 22, 2012 19:40

w sumie to pompa paliwa była.Dopiero czwarta była bez wad. Widocznie nie miałem do nich szczęścia , a na zapasie już jest w garażu.pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”