Gwałtowna zmniejszenie poziomu oleju ???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
Golf III 1.8 90km(bez lpg)
Mój problem polega na tym że,w ostatnim czasie przegoniłem troche moje mk3 na odcinku około 60km.Przeciągałem go na biegach,redukcje,tak 170,180km\h.Wróciłęm do domu postał jakies 5 godz. sprawdziłem olej,zawsze był równiótko stan,teraz jest jakies 75%.Moim zdaniem wzioł za dużo tego oleju.Czego może to być wina,przypominam ostatnio sprawdzałęm ciśnienie na każdym cylindrze wyniku 14,1.Myśle że może to być wina uszczelniaczy zaworowych w głowicy,może przyszedł czas na ich wymianę???Prosze o rady i pomoc.pozdrawiam
Mój problem polega na tym że,w ostatnim czasie przegoniłem troche moje mk3 na odcinku około 60km.Przeciągałem go na biegach,redukcje,tak 170,180km\h.Wróciłęm do domu postał jakies 5 godz. sprawdziłem olej,zawsze był równiótko stan,teraz jest jakies 75%.Moim zdaniem wzioł za dużo tego oleju.Czego może to być wina,przypominam ostatnio sprawdzałęm ciśnienie na każdym cylindrze wyniku 14,1.Myśle że może to być wina uszczelniaczy zaworowych w głowicy,może przyszedł czas na ich wymianę???Prosze o rady i pomoc.pozdrawiam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
ile auto ma najechane uszczelniacze do wymiany po prostu sa juz twarde
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
kolego
1. uszczelniacze na zaworach do wymiany
2. pytanie jak wyglądają trzpienie zaworów
Ps . przy normalnej jezdzie będzie ubytek minimalny a a przy ostrej morze więcej chlać przez to ze są wyrobione trzpienie zaworów
1. uszczelniacze na zaworach do wymiany
2. pytanie jak wyglądają trzpienie zaworów
Ps . przy normalnej jezdzie będzie ubytek minimalny a a przy ostrej morze więcej chlać przez to ze są wyrobione trzpienie zaworów
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
zobacz czy na dole nie ma oleju pod autem u mnie wyrzucali olej uszczelniaczem dkrzyni jaki olej lejesz
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
nie mam zadnego oleju pod autem,silnik jest w miare szczelny.Czyli same uszczelniacze nie załatwią sprawy,nie chce sciagac głowicy bo to dodatkowe koszty
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Chyba prędzej prowadnice.Łukasz86 pisze:są wyrobione trzpienie zaworów
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
czytałem pare tematow i wiekszosci uzytkownicy wymieniali uszczelniacze i zmiana była diametralna
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Gwałtowna zmniejszenie poziomu oleju ???
Zmień w tym przypadku najlepsza i najtańsza opcja chyba.golfgolf123 pisze:czytałem pare tematow i wiekszosci uzytkownicy wymieniali uszczelniacze i zmiana była diametralna
Koledzy - nim zaczniecie strzelać z armat do wróbla, najpierw zadajmy sobie pytanie, dlaczego olej znikł po szybkiej jeździe, a do tej pory nie znikał? Może olej jest lichy i zwyczajnie nie wyrabia w silniku kręconym do tak wysokich obrotów (przy 170-180 jest chyba pod 5 tyś obr/min). Wysokie obroty, wysokie cisnienie w silniku, wysoka temperatura moga sprawić, że lichszy olej nie wyrabia i zwyczajnie go ubywa. Dlatego, zanim zrobisz sugerowany remont, napisz jaki lejesz olej i ile obecnie już ma.
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
Olej zmieniany miesiacy temu jak i również filtr olej.Golfik zalany olejem Castrol Magnatec (zielona bańka)15W40 mineralny dałem za niego 120zł
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
Przy normalnej jezdzie po miesie i nawet przeciaganiu na biegach olej nie ubywał.
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
Moze byc jeszcze opcja ze nagar sie zebrał i zawory sie nie domykaja??(nie mam żadnych problemów z odpalaniem nawet porannym tylko leciótko przydymi)
golfgolf123 pisze:Moze byc jeszcze opcja ze nagar sie zebrał i zawory sie nie domykaja??
jak by tak było to byś nie miał ciśnienia na garach