Szlam w płynie chłodniczym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
płyny raczej są mieszalne nie powinny powodować robienia się szlamu stawiałbym na uszczelkę pod głowicą . widać w płynie olej ?
To nie silnik warczy to mruczy historia
Re: Szlam w płynie chłodniczym
Hmm to jest taki gęsty biały szlam. prawdopodobnie to olej zmieszany z woda. dodatkowo dodam ze nie widac sladów wody w oleju silnikowym ale to nie wyklucza uszkodzonej uszczelki.vwkoro pisze:płyny raczej są mieszalne nie powinny powodować robienia się szlamu stawiałbym na uszczelkę pod głowicą . widać w płynie olej ?
Jak pachnie olejem to 99% uszczelka...
Fiesta 1.1/50KM CLX '91 -> Vectra 2.0/115KM CD '94 -> Golf 1.6/101KM GT '96
"nie zawsze kierowcą Golfa III jest bezmózgi, naćpany i pijany dres."
"nie zawsze kierowcą Golfa III jest bezmózgi, naćpany i pijany dres."
Wlasnie nie czuc za bardzo olejem to takie mleko jest.Przepłukam caly układ i bedzie cos wiadomo. A jeszcze zlokalizowalem jakiąs plame oleju przy głowicy w okolicach uszczelki.Wytarłem ja i bede obserwowal czy z tamtad cieknie czy moze z pokrywy wałka rozrządu.Jakies dodatkowe rady mile widziane pozdrawiam.qniu89 pisze:Jak pachnie olejem to 99% uszczelka...
Wlasnie nie czuc za bardzo olejem to takie mleko jest.Przepłukam caly układ i bedzie cos wiadomo. A jeszcze zlokalizowalem jakiąs plame oleju przy głowicy w okolicach uszczelki.Wytarłem ja i bede obserwowal czy z tamtad cieknie czy moze z pokrywy wałka rozrządu.Jakies dodatkowe rady mile widziane pozdrawiam.qniu89 pisze:Jak pachnie olejem to 99% uszczelka...
Kolego a płynu nie ubywa ze zbiorniczka ? Płyny może i są mieszalne ale ja bym nie dolał innego koloru, to tak jak z olejami...
Możesz jechać do mechanika aby sprawdził płyn czy uszczelka nie jest padnięta ... W dobrych warsztatach mają tester na zawartość dwutlenku węgla w płynie chłodniczym. Sprawdź również miarkę oleju, a mianowicie jaki kolor ma olej i czy na miarce nie widać oleju i płynu jednocześnie. Pod korkiem oleju jest masło ?
Możesz jechać do mechanika aby sprawdził płyn czy uszczelka nie jest padnięta ... W dobrych warsztatach mają tester na zawartość dwutlenku węgla w płynie chłodniczym. Sprawdź również miarkę oleju, a mianowicie jaki kolor ma olej i czy na miarce nie widać oleju i płynu jednocześnie. Pod korkiem oleju jest masło ?
Mój GolF Mk3 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=503143
Mieliscie racje. To była uszczelka pod głowica . Zrobilem planowanie głowicy, nowe uszczelki i doterłem zawory i smiga:)