Witam. Kupiłem MK3. Silnik poprzedni w nim był Tdi tak też jest napisane z tyłu na tej karteczce znamionowej. Teraz jest silnik 2.0 8v 115km niestety nie wiem jaki on posiada kod silnika.. Czy mógłby mi ktoś pomóc rozpoznając po zdjęciu kod. Jak dobrze wiem to 2e miał większy kolektor wiec 2e odpada. ADY, AGG, AKR??
Dodaje zdjęcie silnik.
Kod silnika to 048 103 373 wychodzi na to że silnik o kodzie AKR?? Chce mieć 100% pewność a sam nie wiem.
MK3 buda z Tdi silnik 2.0 8v. Ktoś wie jaki kod silnika?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bamboszGTI
- LowRide lovers
- Paweł Marek
- V.I.P.
AKR to rzadkość a AGG od ADY nie idzie raczej rozróżnić z wyglądu. Jeśli możesz założyć że sterownik silnika jest założony równocześnie z nim do odczytaj numery można bedzie spradzić w jakimś katalogu, a może widac jeszcze numery silnika na bloku w nim jest zawarty symbol.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- bamboszGTI
- LowRide lovers
Paweł Marek, w którym miejscu go znajdę??
moje MK3 by bambosz: http://forum.vwzone.pl/viewtopic.php?t=85210
- Paweł Marek
- V.I.P.
na silniku na bloku za aparatem zapłonowym zwykle nie widac ich są skorodowane, ale próbuj. A sterownik silnika na podszybiu wyjmiesz plastyk podszybia i odczytasz numery
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- bamboszGTI
- LowRide lovers
Sterownik silnika kod 037 906 025 A wychodzi na to że oznaczenie silnika ADY?? Może ktoś mi to sprawdzić żebym był w 100% pewny?
moje MK3 by bambosz: http://forum.vwzone.pl/viewtopic.php?t=85210
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Sprawdziłem, sterownik jest od ADYbamboszGTI pisze:Może ktoś mi to sprawdzić żebym był w 100% pewny?