Czesc Witajcie,mały odkop ale moze ktos pomoze podpowie cos
Mam duzy problem z tym autem,
Na wstepie napisze ze jest problem z przeplywomierzem,od poczatku jak mam to auto jest odlączony bo z podpietym nie idzie jechac,przepływka jest sprawna w innym aucie chodzi bez problemu
druga sprawa to strzelanie w tlumik,chodzi jak rajdówka tymbardziej na tym wydechu,strzela w wydech jak schodzi z obrotównawet to fajnie słychac ale raz juz tlumik rozerwalo,błedy to przepływka ,sonda,czujnik polozenia przepustnicy i jeszcze jakis był inny problem z przeplywka,pozniej najwyzej jak to dokladnie napisze,błędy z vaga,wczoraj wymienilem przepustnice znalazłem jakas w piwnicy i objawy sa te same,czyli smierdzi spalinami i auto bardzo ma nierówny bieg jałowy,jednak bledy sa zupelnie inne,tzn najpierw tylko przeplywka,wiadomo bo jest odłaczona,a poziej wyszedł hall i sporadycznie sonda,jednak w czasie jazdy auto wydaje sie miec dobra dymanike,spalanie lpg w cyklu mieszanym z wiekszym naciskiem na miasto to ok 13 l,a byly czasy ze pali 6,5 pb na trasie z odpieta przepływka
Rozrzad wydaje sie dobrze ustawiony zapłon tez z vaga wychodzi zakres w normie z reszta to zawsze mozna sprawdzic wczoraj sprawdzałem i byl ok,temperatura tez wydaje sie dobra,rozkrcilem grna klapke od kolektora ssacego i tam w srodku tez wydaje sie wszystkow porzadku,aha przepustnica po wymianie zaadoptowana,tzn było slychac jak sie adoptuje,bledu zadnego nie ma teraz z przepustnica(wczesniej były dwa).
pozdro