Brak prądu w listwie wtryskowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Boleczko21
- Mały gagatek
witam. mam golfa 3 2.0 2e i mam taki problem ze nie ma pradu w listwie wtryskowej auto nie chodzi mi wogole na benzynie a na gazie chodzi co moze byc tego przyczyna?? Moze ktos wie mam zwykly gaz w aucie i teraz jest juz zimno i nie moge go wogole zapalic na samym gazie pomocy!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najpierw sprawdź działanie przekaźnika odcinającego zasilanie listwy, albo od razu połącz na próbę jej kabel który został przecięty i wpięty w ten przekaźnik. Skąd wiesz e tego prądu brak? Ma tam być plus po zapłonie w jednym a impulsy masowe otwierające wtryskiwacze w drugim kablu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
i to napięcie 12V jest chwilowe,chyba tylko jak pompka paliwa chodzi,później dopiero podczas kręcenia się pojawia znowu.Paweł Marek pisze:Ma tam być plus po zapłonie w jednym a impulsy masowe otwierające wtryskiwacze w drugim kablu.
- Boleczko21
- Mały gagatek
ja wogole nie wiem o co tam chodzi bylem u mechanika jednego powiedzial mi ze nie wie co jest grane bylemu gaziazato mowi zepowinno chodzi a nie chodzi i tak zrobil ze zaczely mi sie kable topic odlistwy wtryskowej.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Boleczko21, no to jedźże kolego do kogoś kumatego a nie do partaczy. Silnik 2.0 2E to nie jest nic skomplikowanego, a z kolei jeśli nie ogarniasz jasno wytłumaczonych ci wcześniej rzeczy to nie kombinuj sam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Boleczko21
- Mały gagatek
a nie wiesz kolego gdzie jest taki mechanik bo ja jestem z okolic krakowa i u mnie nie ma taki kumatych tylko sa tacy co biora kase za nic
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jedź do gazowników np na Płaszowską albo na Lindego, popatrzą przynajmniej co tamten schrzanił że te kable się fajczą.