[mk2] Przewody paliwowe w oplocie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
- Kontakt:
[mk2] Przewody paliwowe w oplocie
Witam posiadam golfa mk2 z silnikiem 1,8 16v symbol KR
Strasznie skorodowały mi przewody paliwowe w oplocie do mechanicznego wtrysku, szukałem już wszędzie proszę o pomoc.
Chętnie kupie nowe lub używane w dobrym stanie. Lub namiary na jakaś firmę która by mogla jakoś pomóc.
pozdrawiam
Strasznie skorodowały mi przewody paliwowe w oplocie do mechanicznego wtrysku, szukałem już wszędzie proszę o pomoc.
Chętnie kupie nowe lub używane w dobrym stanie. Lub namiary na jakaś firmę która by mogla jakoś pomóc.
pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk2] Re: Przewody paliwowe w oplocie
Witam przewodów jest 7 mierzyłem na aucie więc wymiary mogą się trochę różnić.
Najdłuższy na wtrysk 57cm, drugi 56cm, i dwa krótsze 38cm, i na pierwszy cylinder tzn. najbliższy rozdzielacza 32cm,
są jeszcze dwa długie które wchodzą w listwę przy bloku silnika krótszy 94cm, dłuższy 101cm,
i ostatni wchodzi w ten czujnik przy kolektorze od którego odchodzi odma chyba, ma 70cm
Pomierzone na aucie więc zapewne nie dokładne te dane
Najdłuższy na wtrysk 57cm, drugi 56cm, i dwa krótsze 38cm, i na pierwszy cylinder tzn. najbliższy rozdzielacza 32cm,
są jeszcze dwa długie które wchodzą w listwę przy bloku silnika krótszy 94cm, dłuższy 101cm,
i ostatni wchodzi w ten czujnik przy kolektorze od którego odchodzi odma chyba, ma 70cm
Pomierzone na aucie więc zapewne nie dokładne te dane
Weź je powykręcaj i daj do kogoś kto zakuwa węże, to ci coś ogarną..
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mieszkam w Lublinie bylem już w kilku firmach co robią przewody ciśnieniowe do maszyn i tp. nikt nie chciał się podjąć
tam jest duże ciśnienie
A jakież to duże ciśnienie tam jest?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
No to gdzie to duże ciśnienie. Do 15 barów można skręcanymi opaskami działać. To nie 300 barów przy siłownikach.
no dokładnie 6 barów to nie ciśnienie zależy też czy chcesz by to wyglądało jak w oryginale czy żeby to działało..
Opona, zapomniałem właśnie to dodać. Dobrze mówisz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam ja się nie znam nie jestem mechanikiem,
ale bylem tym samochodem w firmie Kalmax hydraulikasilowa.lublin.pl facet powiedział ze jak by to ropa byla by zrobili ale benzyna i takie ciśnienie nie chciał się podjąć
mowil ze moze byc problem z szczelnoscia i sie auto spalic moze kazal szukac w orginale
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a auto jest cale w orginale i z 86r. wolał bym zeby takie zostalo, bo podobno mozna elektroniczny wtrysk wlozyc