Nie pali na 2 gary
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie pali na 2 gary
Witam wszystkich Jestem posiadaczem Golfika od 6 miesięcy z tydzień temu chciałem go odpalić jednak silnik kręcił ale nieodpalił. wymieniłem świece na jakieś stare co miałem bo tamte były strasznie zasyfione, golf odpalił ale gasł na wolnych i silnik nierówno pracował, wyczyściłem tamte świece co były wcześniej (odkąd mam golfa zawsze dobrze palił na tych świecach) i golf już troche lepiej chodził i trzymał obroty, jednak gdy ściągam kable wn z 2 i 3 cylindra silnik nie gaśnie zaś gdy ściągnę z 1 i 4 silnik odrazu gaśnie, kopułka wygląda jak nowa przez wszystkie kable przepływa prąd paliwo dochodzi do wszystkich cylindrów bo świece pachną paliwem, rozrząd dobrze ustawiony pomyślałem że to przez uszczelkę pod głowicą (zrobiło się więcej oleju, kopcił na biało) jednak dzisiaj ściągnęłem głowicę a uszczelka cała. Nie wiem co to już może być (mam nadzieje że blok silnika cały ) Dodam że silnik to 1,6 benzyna ABU, liczę na pomoc Pozrawiam BOBsOn98
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Nie pali na 2 gary
No to jak już masz czapkę u góry to sprawdź głowice na szczelność. Możliwe od zawory puszczały i nie było kompresji... Ewentualnie może być to wina dołu ale pierw głowica
napisano ołówkiem Z1
napisano ołówkiem Z1
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Nie pali na 2 gary
Oddaj do zakładu bo sam tego nie zrobisz. Poza tym teraz i tak pewnie musisz ją splanowac i nie zapomni dobrej uszczelki kupić- o odp grubości
napisano ołówkiem Z1
napisano ołówkiem Z1