na wstępie witam wszystkich, zawitałem na forum gdyż spotkalem sie z małym problemem, a mianowicie w moim golfiku Benzyna 1,8 66kW Cat 90KM oznaczenie silnika RP którego kupiłem od staruszka który zmarł ehh, są 3 swiece z jednej parafi i 1 świeca jest jakims uchodzcem, czyli 3 sa takie i jedna jest inna, planuje wymiane swiec, sa to swiece 1 elektrodowe, mam zamiar założyć swiece albo 4 elektrodowe, albo 3 elektrodowe.
ksiązka serwisowa VW podpowiada że orginalne świece jakie powinny być to NGK BUR6ET tak tez pisza na różnego rodzaju forach.
znalazlem również swiece firmy BERU, które sa polecane przez dość sporą liczbę znajomych mi osób, po śledzeniu katalogów forów itp, doszukałem się 4 rodzaji świec które powinny podpasować do mojego silnika, lecz chcialem upewnić sie forum zeby nie bylo sytuacji ze Kupie " najdroższe pewnie najlepsze" a okaze sie ze NGK za 13,96 z Allegro były by lepsze, wiec tak modele wybranych świec przezemnie:
1. Świeca zapłonowa BERU ULTRA 0001335108
2. Świeca zapłonowa BERU ULTRA X PLATIN 0002335905
3. Świeca zapłonowa NGK BUR6ET 3172
4. Świeca zapłonowa NGK V-Line 1 2876
proszę o porady, na ewentualne pytania postaram się odpowiadać szybko i sprawnie.
Pozdrawiam
DareeK
Które świece Golf II 1,8 66 KW CAT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Które świece Golf II 1,8 66 KW CAT
po prostu kup takie jakie są przewidziane...zajrzyj do jakiegoś katalogu (Beru czy NGK) i sprawdź - BUR6ET to zalecana świeca z katalogu NGKDareeK pisze:najdroższe pewnie najlepsze
Re: Które świece Golf II 1,8 66 KW CAT
Dzięki za odpowiedz
czym sie różnią prócz ceny ?
skoro NGK BUR6ET 3172 sa zalecane to dlaczego wybralbyś te które wymieniłeś ?
może jakies inne swiece niż te co wymieniłem ?
Jaka jest różnica między tymi 3 elektrodowymi a 4 elektrodowymi ?
jesteś w stanie wyjasnić mi różnice na jakiej postawie wybrałbyś te a nie NGK BUR6ET 3172 ?kawowy19 pisze:NGK V-1 kup komplet i gitara
czym sie różnią prócz ceny ?
skoro NGK BUR6ET 3172 sa zalecane to dlaczego wybralbyś te które wymieniłeś ?
może jakies inne swiece niż te co wymieniłem ?
Jaka jest różnica między tymi 3 elektrodowymi a 4 elektrodowymi ?