Regulacja składu mieszanki Pierburg 2E

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kondjovi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kondjovi » pt lut 13, 2015 14:30

Kolejny problem z gaźnikiem.. Powiedzcie mi jak wyregulować mieszankę bez sprzętu diagnozującego, ponieważ tatuś stwierdził że są za duże wolne obroty i jako że widać tylko jedną śrubę (Tą od góry, pod korkiem) to musi być ona od wolnych obrotów i wszystko rozregulował, świece cały czas są zawalone.. Silnik 1.8.

ozzy1979

Post autor: ozzy1979 » sob lut 14, 2015 09:20

kondjovi pisze: Powiedzcie mi jak wyregulować mieszankę bez sprzętu diagnozującego
Bez analizatora spalin i odpowiedniej wiedzy nie jest to możliwe.
Chyba, że masz cały bak paliwa, kilkunastokilometrowy odcinek drogi i cały dzień na doświadczalne ustawianie składu mieszanki na podstawie wyglądu świec zapłonowych (ale to tylko zgrubna metoda na oko, ewentualnie można kupić sobie świece diagnostyczne (szklane, przeźroczyste umożliwiające obserwację płomienia i jego koloru) - jest to już mniej czasochłonne (ale taki zestaw świec to wydatek 500 - 1000 zł), ale wciąż na oko. Bez analizatora nic z tego. Podjedź do dobrego zakładu diagnostycznego i po sprawie.

kondjovi
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Regulacja składu mieszanki Pierburg 2E

Post autor: kondjovi » czw lut 19, 2015 15:28

Gdyby jeszcze się dało :D Wiem że w maluchu jak dobrze pamiętam wykręcało się około półtora obrotu śrubę i później delikatnie regulowało, w chińskich skuterkach było chyba 2 i pół obrotu. W przypadku golfa nie ma podanej takiej wartości przypadkiem? O to mi w sumie chodzi.

Awatar użytkownika
kosmaty69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kosmaty69 » pt lut 20, 2015 13:45

W skuterku owszem, ale w 2 suwie, w 4t ustawianie obrotów wiązało się z późniejszymi problemami z zaworami bo to kolidowało ze sobą :los2: .
Co do ustawienia mieszanki w golfie, tak srednio go porownac do malucha, wydaje mi sie że koło domu sam nie wiele zdziałasz, proponuję odwiedzić zakład diagnostyczny :bigok:

Moje padło : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=569618" onclick="window.open(this.href);return false;

kondjovi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kondjovi » ndz mar 08, 2015 15:34

Dobra, wyregulowany u specjalisty :) Teraz pora na ostatni krok, dla jego dobra.. ale to już w nowym temacie. Ten do zamknięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”