Rozrząd, schematy i ciśnienie w cylindrach. PN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam,
Potrzebował bym schematy rozrządu, w sensie gdzie go zblokowac i czym najlepiej. I ile powinno wynosić ciśnienie w cylindrach, takie książkowe.
Silnik 1.6 Pn na gaźniku 2ee
Potrzebował bym schematy rozrządu, w sensie gdzie go zblokowac i czym najlepiej. I ile powinno wynosić ciśnienie w cylindrach, takie książkowe.
Silnik 1.6 Pn na gaźniku 2ee
-
- Nowicjusz
Re: Rozrząd, schematy i ciśnienie w cylindrach. PN
Ok dziękuję
I jeszcze jedno pytanko, kupiłem silnik Pn i wymieniam mu rozrząd pompę wody i uszczelki od miski i pokrywy zaworów, silnik był zalany olejem ale pewnie stał trochę, czy muszę go rozbierać i smarować panewki, czy mogę poprostu nalać max oleju, do każdego cylindra wlać troszkę oleju/ropy/benzyny by trochę go przesmarowac, ręcznie parę razy zakręcić wałem i go próbować odpalić?
Aaa i czy do PN można zamontować licznik z MFA z manetką tak by wszystko działało i ew na ile mam kostek licznik, diodę od temperatury mam w rządku a indeks licznika 350
I jeszcze jedno pytanko, kupiłem silnik Pn i wymieniam mu rozrząd pompę wody i uszczelki od miski i pokrywy zaworów, silnik był zalany olejem ale pewnie stał trochę, czy muszę go rozbierać i smarować panewki, czy mogę poprostu nalać max oleju, do każdego cylindra wlać troszkę oleju/ropy/benzyny by trochę go przesmarowac, ręcznie parę razy zakręcić wałem i go próbować odpalić?
Aaa i czy do PN można zamontować licznik z MFA z manetką tak by wszystko działało i ew na ile mam kostek licznik, diodę od temperatury mam w rządku a indeks licznika 350
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Spokojnie zamontujesz licznik z MFA mam u siebie, co do ilości kostek zależy od roku do 89 były 2 potem 1. Ciężej tylko o manetki przy starszej instalacji do nowej można z mkIII zamontować.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
No ja mam jette cl 91/92, ale dość mało z niej cl bo ma szerokie zderzaki, łamacz kolan i parę innych pierdół.
A czy ktoś dysponuje schematem jak MFA podłączyć? Albo jakiś poradnik.
A czy ktoś dysponuje schematem jak MFA podłączyć? Albo jakiś poradnik.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Jest temat w dziale FAQ o montażu MFA. Jak będziesz mieć wiązkę wpinasz się i bez większych problemów działa.
Pierwsza PNka na BLOSie?
albo sobie samemu dorobić, ja nie miałem wiązki tylko kupiłem wiązke od MK III i dołożyłem sobie 7pinów do wtyczki z MK II, może nie jest jak w oryginale ale ważne, że działa