Mk2 1.3 po dodaniu gazu gaśnie lub się dławi

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

FalconMk2
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: FalconMk2 » śr paź 09, 2013 18:18

Witam
Mam problem z moim golfem II 1.3 cat 55 KM otóż samochód posiada instalację gazową i na gazie jak sie rozgrzeje chodzi dobrze. Lecz problem dotyczy benzyny jeśli dodamy gazu to auto się dławi i zamiast przyspieszy zwalnia jak się trochę potrzyma pedał w podłodze to po jakimś czasie wejdzie na te obroty. Nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną. Jest to uciążliwe bardzo i chciałbym wyeliminować tą usterkę. Z góry dziękuje za rady i pomoc :)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=523868" onclick="window.open(this.href);return false; - Mój Golfik :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 09, 2013 21:42

Wygląd na niedostatek paliwa podawanego przez wtrysk. Z czujników podstawowe znaczenie ma przepływomierz trzeba go sprawdzić opisy sa na forum podobnie jak do silników na wtrysku Digifant (PB, PF, 2E. ). Potem kontrola ciśnienia paliwa manometrem, ocena czy nie strzeliła membrana w regulatroze ciśnienia (paliwo w jego wężyku podciśnieniowym), dokładna kontrola szczelności całego dolotu między przepływomierzem a wtryskiem łącznie z odmą, wężem zaworu biegu jałowego. Jak to wszystko posprawdzasz - to tzrzeba by sprawdziź na analizatorze skklad spalin, jak będzie za ubogo poniżej 0.5% CO w rurce pomiarowej kolektora to regulacja jest na przepływomierzu w rogu pod korkiem

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”