Kupiłem gażnik do golfa 1,6 ale nie pasuje.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak jak w temacie. Kupiłem gażnik 2e bo mój spisany jest już na straty ( nie da się go wyregulować). Lecz jest jeden problem nie pasuje kolektor do tego gażnika. Mogę go spokojnie wymienić???????
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Kolektor jest ten sam w różnych 1,6 gaźnikach tylko różnią się podstawą pod gaźnik.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
co wymienić. Kolektor? Zacznijmy od tego że nie ma gaźników 2E, to tylko pierwszy człon nazwy. W 1.6 miałeś może Pierburg 2EE tzw elektroniczny, a kupiłeś 2E2 czyli zwykły. Z boku na pokrywce gaźnika jest pełny numer wklej go tu sprawdzimy co kupiłeś. Ew. poszukaj są tematy o zamianie 2EE na 2E2. Trzeba zmienić samą podstawkę gaźnika kolektor zostaje, podpiąć odpowiednio węże wodne i podłączyć elektrykę do gaźnika, to wszystko jest dość proste ale musisz wiedzieć co miałeś i na co zmieniasz. Mogłeś też kupić od 1.3 gaźnik 2E3 - tego za bardzo nie dopasujesz do 1.6
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kupiłem gaźnik od silnika 1,6 teraz mam i kolektor od tego gaźnika. ja miałem napisane 2e nexsus a na tym jest napisane tylko 2e. i ten co kupiłem jest prostszy niż ten mój.
w moim jest taka gruba podkładka z wyjsciem na dwa węże grube i jeden cienki
na moim gaźniku pisze: PIERBURG NEUSS 2E
a na tym co kupiłem pisze: 02 129
VW/AU 016 H
8 064
Pierburg 2E
marcinek84 takie coś u dołu przy kierownicy to jakiś wskaźnik poziomu gazu????
w moim jest taka gruba podkładka z wyjsciem na dwa węże grube i jeden cienki
na moim gaźniku pisze: PIERBURG NEUSS 2E
a na tym co kupiłem pisze: 02 129
VW/AU 016 H
8 064
Pierburg 2E
marcinek84 takie coś u dołu przy kierownicy to jakiś wskaźnik poziomu gazu????
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Ten PIERBURG NEUSS 2E to do forda chyba.
Musi coś być poza 2E na tym gaźniku
Musi coś być poza 2E na tym gaźniku
Znalazłem, numer 027 129 016H masz gaźnik 2e2 z 1,6 RF wersja z klimą chyba bo wzmianka jest w EtcePaweł Marek pisze:Zacznijmy od tego że nie ma gaźników 2E
Tak, jest to wskaźnik gazu firmy ASE jak masz wskazówkę z magnesem przy butli to można założyć taki wskaźnik.bor3030 pisze:takie coś u dołu przy kierownicy to jakiś wskaźnik poziomu gazu????
Pierwsza PNka na BLOSie?
Możliwe że ten gażnik NEUSS może być do forda bo nigdzie nie mogłem dosta do niego linki gazu. Od golfa żadna nie pasowała. Na obu gaźnikach pisze tylko 2E nic więcej. Czyli spokojnie mogę założyć ten gaźnik 2e2????? Bo pochodzi on z jetty
zmienie kable podciśnieniowe na nowe i chyba po za tym nic nie musze dokładać nowego do tego gaźnika???
Tak tak mam na magnes. A dał byś link do strony gdzie to można kupić???
w tym neuss mam coś takiego pod gaźnikiem.
zmienie kable podciśnieniowe na nowe i chyba po za tym nic nie musze dokładać nowego do tego gaźnika???
Tak tak mam na magnes. A dał byś link do strony gdzie to można kupić???
w tym neuss mam coś takiego pod gaźnikiem.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Mi to wygląda na jakiś mikser do gazu, 2x przewód gazu i wyjście na podciśnienie zapewne do reduktora.bor3030 pisze:w tym neuss mam coś takiego pod gaźnikiem.
Pierwsza PNka na BLOSie?
a właśnie że to jest podłączone do jakiegoś zaworu i ten cienki wąż wolny był
Mój gaźnik wygląda tak.:
do czego jest ten przewód wychodzący z kolektora??????????
W tym kolektorze co kupiłem go niema.
Mój gaźnik wygląda tak.:
do czego jest ten przewód wychodzący z kolektora??????????
W tym kolektorze co kupiłem go niema.
Po wymianie kolektora i gaźnika samochód chodzi idealnie prawie 900 obrotów na gazie i parwie tysiąc na benzynie. lecz jest inny problem wycieka płyn z kolektora. Może ktoś wie jak nazywa się ta uszczelka co siedzi w kolektorze????
- Paweł Marek
- V.I.P.
po prostu uszczelka pod kolektor, o ile cieknie na połączeniu głowicy z kolektorem. Nie bardzo wiem po co zmieniałeś kolektor przecież starczyło podstawkę gaźnika jeśli tamta nie pasowała
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a włąsnie że podstawa też nie pasowała do tego gaźnika bo próbowałem. poszła taka mała uszczelka w kolektorze. Z zawodu jestem kucharzem więc mmechanika jest obca Tą uszczelke na 5 otworów też wymieniłem na nową.
witam. z początku było wszystko dobrze ale teraz obroty na benzynie wzrosły do 1200 a na gazie pali i nie pali.