Zgasł i nie chce odpalić 1.3 2G
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam problem z golfem 1.3 na pierburgu... zgasł i nie chce odpalić Autko jeżdżone praktycznie codziennie, żadnych problemów nawet w duże mrozy, dzisiaj rano ojciec mówi że ładnie odpalił, przejechał jakieś 4km i zaczął przygasać aż zgasł i za chiny nie chce odpalić. Kręci kręci i z czasem niby chce załapać ale nic z tego. Jak zdjąłem pokrywę gaźnika to cała pokrywa była od spodu mokra (myslalem ze to woda ale czuc to paliwem), przy zdjętej pokrywie kręcę rozrusznikiem to co jakiś czas z gaźnika psiknie jakby parą (ktora czuc paliwem), w momencie tego psiknięcia aż rozrusznik się zatrzymuje, czasami tylko zwalnia, nie ma siły przekręcić POMÓŻCIE
Mam problem z golfem 1.3 na pierburgu... zgasł i nie chce odpalić Autko jeżdżone praktycznie codziennie, żadnych problemów nawet w duże mrozy, dzisiaj rano ojciec mówi że ładnie odpalił, przejechał jakieś 4km i zaczął przygasać aż zgasł i za chiny nie chce odpalić. Kręci kręci i z czasem niby chce załapać ale nic z tego. Jak zdjąłem pokrywę gaźnika to cała pokrywa była od spodu mokra (myslalem ze to woda ale czuc to paliwem), przy zdjętej pokrywie kręcę rozrusznikiem to co jakiś czas z gaźnika psiknie jakby parą (ktora czuc paliwem), w momencie tego psiknięcia aż rozrusznik się zatrzymuje, czasami tylko zwalnia, nie ma siły przekręcić POMÓŻCIE
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pierwsze co to
-sprawdź świece/ iskrę/kopułkę
-sprawdź ustawienie zapłonu
-sprawdź czy rozrząd jest dobrze ustawiony
-naładuj akumulator
-sprawdź świece/ iskrę/kopułkę
-sprawdź ustawienie zapłonu
-sprawdź czy rozrząd jest dobrze ustawiony
-naładuj akumulator
no jak kręcisz rozrusznikiem to pompka paliwa podaje paliwo stąd zalany gaźnik a ta para to pewnie mieszanka paliwowo-powietrznalg1984 pisze:Jak zdjąłem pokrywę gaźnika to cała pokrywa była od spodu mokra
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
Naladowalem aku bo padal.. no i proba odpalenia, efekt dalej to samo, zalozylem drugie przewody, nic to nie pomoglo. Mialem juz isc do domu ale postanowilem jeszcze raz sprobowac... krecil krecil, zaczal lapac i zapalil, ale pod pokrywa zaworow cos cyka, stuka... zgasilem odpalam ponownie odpalil ale cyka dalej.. ponownie zgasilem i proba odpalenia, tym razem nie chcial odpalic i dalem sobie spokoj.. Nie wiem co jest grane... znajomy powiedzial ojcu ze zawor moze sie zawieszac, lub cos ze szklankami.. Czy to dobry trop? Trzeba chyba zrzucic pokrywe zaworow, walek i zobaczyc co tam sie dzieje
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawdź rorząd czy jest ustawiony na znakach najpierw
-
- Ma gadane
Okazalo sie ze jedna szklanka dala ciala... moge ten tloczek (czy jak to tam zwal) lekko wciskac palcem, w pozostalych nie da rady wcisnac. Mam szklanki INA 420 0022 10 tylko one wczesniej zalozone byly w 1.9D i zostaly wyjete, czy beda pasowaly do mojego 1.3? Bo wygladaja tak samo..
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Jesli sa sprawne to zakladaj, beda pasowaly.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
No i niestety dalej jest to samo krecilem krecilem po jakims czasie zapalil, juz nie stuka pod pokrywa zaworow, zgasilem i znowu kreci a nie chce zapalic... paliwo dostaje, bo podczas krecenia widac w filterku jak pompiuje paliwo..
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Wedlug mnie to cos z iskra nie halo... sprawdz cewke, jesli masz alarm i jakies odciecie to tez nalezaloby sprawdzic bo moze cos szwankuje.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Mam alarm i jakies odciecie zaplonu tez jest bo kiedys jak sprawdzalem przy wzbudzonym alarmie to krecil rozrusznikiem a nie odpalal. A jak sprawdzic cewke?
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
podminić innąlg1984 pisze: A jak sprawdzic cewke?
Autko wczoraj odpaliło i znowu śmiga daniel19843, miał rację, nie było iskry, kupiłem używaną cewkę i dalej iskry nie było, więc postanowiłem sprawdzić alarm. Odłączyłem go i iskra się pojawiła (pewnie przekaźnik od odcięcia dał ) ale dalej kręcił i nie mógł zaskoczyć. Wyjąłem świece, były czarne i mokre, założyłem nowe i golfik odpalił Dzięki za wszelkie sugestie