Golf II 1.8 Na gazie chodzi, na benzynie gaśnie. WIDEO!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam kolejny problem z moim dziadkiem, mianowicie na gazie odpalę i chodzi gdy przerzucę na benzynę samochód robi buuu i gaśnie , gdy chce odpalić na benzynie to zapali ale w sekundzie tak jak obroty wzrosły tak spadają i też gaśnie. Dodam ,że to automat i na monowtrysku. Sprawdzałem benzyna dochodzi (z powrotnego węża idzie dobre ciśnienie)
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 14:48 przez naresss, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf II 1.8 Na gazie chodzi, na benzynie gaśnie.
Sprawdź czy wtryskiwacz działa, możesz też sprawdzić gumę między monowtryskiem, a kolektorem dolotowym bo może być już zniszczona życiem. A odłącz aku na kilka minut i podłącz i sprawdź czy zapali na benzynie
Odłączałem aku na jakieś 30 minut , na benzynie odalił tak jak i wcześcniej ale za chwilę zgasł, myślę ,że gdyby przez przełącznik od lpg nie załączał wtryskiwacza czy coś to by na benzynie w ogóle nie łapał a zapali ale za chwilę gaśnie. Sprawdzałem napięcie na wtyczce dochodzącej do wtrysku i wczasie kręcenia rozrusznikiem waha się gdzies miedzy 9 a 10 volt
Zegnij lub zatkaj wąż powrotny i sprawdź czy będzie chodzić. Może pompa daje za małe ciśnienie albo coś nie tak z regulatorem ciśnienia. I obowiązkowo jak już wspomniał hilon sprawdź podstawę pod wtrysk.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
A podstawa pod wtrysk gdyby łapała lewe powietrze to na gazie by chodził?
Gdy regulacja jest czysto mechaniczna raczej wątpliwe bo też by przestał chodzić w tym samym momencie, ale da się ustawić żeby chodziło z nieszczelnym dolotem z tym że spalanie bardzo duże. Proponuje zatkać powrót benzyny jak będzie działać raczej coś z wtryskiem nie tak.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
Dolot uszczelniałem tam gdzie jest uszczelka sylikonem, dalej to samo. Czy w tym monowtrysku cięzko jest rozebrac wtryskiwacz? Co ma dać to zatkanie tego wężyka powrotenego?
Rozebranie tego wtrysku nie jest jakieś super skomplikowane ale gorzej może być ze złożeniem. Miałem podobny przypadek w toledo. Na gazie jeździł, na benzynie załapywał ale nie trzymał wolnych obrotów, po zatkaniu powrotu chodził normalnie, dlatego podejrzewam regulator ciśnienia. Klient mi trochę zalegał więc nie rozwiązałem tego do końca ale dogadał się z kimś innym i podobno wystarczyło rozebrać i podłożyć podkładkę pod sprężynę.
Witam , idę za chwilę sprawdzić powrót i napisze czy coś dało . Czekajcie na wyniki i pomagajcie
wrzucę zaraz filmik na YT jak to wygląda, a zaślepienie powrotu nie pomogło
" onclick="window.open(this.href);return false;
Sorki ,że odwrotnie widać, ale jest to co trzeba.
Sorki ,że odwrotnie widać, ale jest to co trzeba.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Zatarty wtrysk . Odpiąć rurę od dolotu , przełanczasz na pb trzymasz gaz prz przepusytnicy i psikasz tak długo jak rozruszasz wtrysk , jesli nie do wymiany
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
A ,że tak zapytam czym psikać ? A jest taka możliwość, że to pompka w baku?
" onclick="window.open(this.href);return false; tak to powinno mi psikać benzyną?