Brak zapłonu na benzynie 1.6 PN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcusmarco
- Nowicjusz
Witajcie,
Golf II 91' 1.6 PN benzyna + LPG od jakiegoś czasu nie pali na benzynie na zimnym silniku.
Wymieniłem przewody zapłonowe, kopułkę i świece (bo nadawały się do natychmiastowej wymiany).
Za namową mechanika do wymiany poszła pompka paliwa (mechaniczna, pod maską nie w bagażniku).
Kręci ładnie, na gazie odpala od razu, choć z wiadomych względów nie chce go odpalać na LPG.
Licze na jakieś sensowne pomysły czemu się przyjrzeć bo jestem bezradny ..
Dodam, że na ciepłym silniku odpala na benzynie bez problemu.
Z góry dzięki za wszelkie porady
Golf II 91' 1.6 PN benzyna + LPG od jakiegoś czasu nie pali na benzynie na zimnym silniku.
Wymieniłem przewody zapłonowe, kopułkę i świece (bo nadawały się do natychmiastowej wymiany).
Za namową mechanika do wymiany poszła pompka paliwa (mechaniczna, pod maską nie w bagażniku).
Kręci ładnie, na gazie odpala od razu, choć z wiadomych względów nie chce go odpalać na LPG.
Licze na jakieś sensowne pomysły czemu się przyjrzeć bo jestem bezradny ..
Dodam, że na ciepłym silniku odpala na benzynie bez problemu.
Z góry dzięki za wszelkie porady
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Jeśli odpala na gazie to nie wina zapłonu bo na gazie byś tym bardziej nie odpalił. Bardziej problem ze ssaniem na benzynie.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Po przekręceniu kluczyka, ale przed odpaleniem brzęczy coś pod maską? nie ma problemów z wolnymi obrotami?
- marcusmarco
- Nowicjusz
Lipek81 nie zauważyłem takich objawów.
Tak jakby benzyna nie dochodziła, bo na lekko "podgrzanym" silniku pali od razu i chodzi równo.
Tak jakby benzyna nie dochodziła, bo na lekko "podgrzanym" silniku pali od razu i chodzi równo.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No to jak nie brzęczy, to niedobrze. Zobacz, czy masz podłączony nastawnik przesłony wstępnej - jak podniesiesz maskę, to przy gaźniku, pod filtrem powietrza, od strony pasażera powinna być wpięta wtyczka z dwoma kabelkami (a poniżej wtyczka z trzema kabelkami).
- marcusmarco
- Nowicjusz
Mechanik-kolega to obejrzał i powiedział że problem jest ze ssaniem - dlatego nie ma szans żeby odpalił z rana na benzynie.
I teraz problem, czy opłaca się regenerować gaźnik (w silnikach PN montowany jest specyficzny gaźnik Pierburg bodajże) - wiadomo, pieniądze łatwo się wydaje...
I teraz problem, czy opłaca się regenerować gaźnik (w silnikach PN montowany jest specyficzny gaźnik Pierburg bodajże) - wiadomo, pieniądze łatwo się wydaje...
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
marcusmarco, chcesz, żeby ktoś tobie pomógł, a nie odpowiadasz na pytania.