dysze nie. odkrec gore od monowtrysku i sprawdz czy rozpylacz daje paliwoW@LF pisze:no ale co w monowtrysku moglo sie zrypac ? tam sa jakies dysze ?
VW GOLF 2 1.8GT nie odpala na benzynie ani gazie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: VW GOLF 2 1.8GT nie odpala na benzynie ani gazie
tak zgadza sie , byl to zle ustawiony rozrzad a dokladnie , pasek byl na wykonczeniu , nie posiadal juz zabkow , i byl przesuniety , z gory dzieki wszystkim za pomoc , Jednak teraz mi sie cos zrylo z elktronika a mianowicie komputer pokladowy mi nic nie wysietla , czy jest od niego jakis bezpiecznik ? i radio nie chce sie wlaczayc a bezpiecznik od radia jest caly , i jeszcze lampka koloszyberdachu tez sie nie swieci . Wiecie co to moze byc ?
Moze zresetuj kompa. odlacz kleme na 15 minutW@LF pisze:tak zgadza sie , byl to zle ustawiony rozrzad a dokladnie , pasek byl na wykonczeniu , nie posiadal juz zabkow , i byl przesuniety , z gory dzieki wszystkim za pomoc , Jednak teraz mi sie cos zrylo z elktronika a mianowicie komputer pokladowy mi nic nie wysietla , czy jest od niego jakis bezpiecznik ? i radio nie chce sie wlaczayc a bezpiecznik od radia jest caly , i jeszcze lampka koloszyberdachu tez sie nie swieci . Wiecie co to moze byc ?
-
- Użytkownik
nie chce zakladac nowego tematu problem ten sam nie mogę odpalić zamiast mono mam gaźnik
rozrusznik kręci ,iskrę sprawdziłem tylko na jednym garze bo mi sie nie chciało na wszystkich , na gazie nie chce zapalić na benzynie czasem coś chwyta ale nie wchodzi na obroty.
-rozrząd sprawdzałem,
-świece wymianie niedawno
-kable beru maja z rok
-kopułka i palec w porządku
-lewego powietrza nie bierze
słychać że pstrykają zaworki gaz dostaje a dlaczego nie odpala ??
przed tymi objawami przestawał trzymać wolne obroty gasł, przerywał coś
Za co mam się wziąć umyśliłem sobie cewkę czy słusznie ? lub kable inne podmienić ?
rozrusznik kręci ,iskrę sprawdziłem tylko na jednym garze bo mi sie nie chciało na wszystkich , na gazie nie chce zapalić na benzynie czasem coś chwyta ale nie wchodzi na obroty.
-rozrząd sprawdzałem,
-kable beru maja z rok
Za co mam się wziąć umyśliłem sobie cewkę czy słusznie ? lub kable inne podmienić ?
nie wiem czy masz sterownik na gazniku ale ja tak mialem przy mono i trza bylo zrestartowacPawel_Mk2 pisze:nie chce zakladac nowego tematu problem ten sam nie mogę odpalić zamiast mono mam gaźnik
-rozrząd sprawdzałem,
-kable beru maja z rok
-
- Użytkownik
nie ma kompa i co jest dobijające ze brak elektroniki a auto nie zapala
-
- Użytkownik
znalazlem przyczyne z kostki stacyjki wysunela się wsuwka
Siemano. Silnik 1.8 benzyna + lpg 90 km sprawdzone:
Rozrząd
Świece
Kable
Pompy paliwa
Wszystko działa.
Mianowicie rano przy mrozach okolo -20 nie odpala na benzynie (na gazie odpali ale trzeba trzymać na obrotach żeby reduktor odmarzł bo inaczej zgaśnie). Gdy sie zagrzeje czasami chodzi na 3 tłoki czasami gaśnie a czasami wszystko jest w porzadku. Dodam Jeszcze że na Gazie niema żadnego problemu. Jakieś pomysły?
Rozrząd
Świece
Kable
Pompy paliwa
Wszystko działa.
Mianowicie rano przy mrozach okolo -20 nie odpala na benzynie (na gazie odpali ale trzeba trzymać na obrotach żeby reduktor odmarzł bo inaczej zgaśnie). Gdy sie zagrzeje czasami chodzi na 3 tłoki czasami gaśnie a czasami wszystko jest w porzadku. Dodam Jeszcze że na Gazie niema żadnego problemu. Jakieś pomysły?