VW GOLF 2 1.8GT nie odpala na benzynie ani gazie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!!!
Jest to moj pierwszy temat wiec jesli go zle umiescilem prosilbym o nie kasowanie a przeniesienie do odpowiedniego dzialu.z Góry dziekuje
Ale do rzeczy...
Posiadam vw golf 2 1.8 GT 90km 96 skladak ( ale kazdy dobrze wie ze to jest 1990r) . Do pewnego czasu spisywal sie rewelacyjnie za rowno na benzynie jak i gazie. Pewnego dnia przyjechalem pod dom by go odstawić. Sasiadowi rozladowal sie akumulator tak wiec chcialem zaoferowac mu pomoc odpalenia na klemy, Zszedlem do auto i sie zaczal problem . Auto odpalilo na chwile ale tak jakby na 3 swiecach po czym zgaslo ( jak probowalem dodawac gazu ) Faktycznie musze sie przyznac ze mialem malo paliwa - na dnie . Nastepnego dnia wlalem mu kilka litrow paliwa po czym zakrecilem rozrusznikiem ale to jednak nie byla wina paliwa tak wiec , muisialem zajrzec pod maske co tam sie stalo . Wiec na pierwszy ogien poszly świece . Iskra byla na wszystkich 4 swiecach . Kable do swiec rowniez podawaly odpowiednie napiecie. Nastepnie spr czy podaje paliwo . w Obu weżykach było paliwo za rowno tym ssacym jak i tym 2. Pompa paliwa rowniez sprawna. Proby ponowne odpalenia na benzynie czy gazie okazaly sie znikome. Nastepnie zaczelem spr wszystkie wtyczki i inne przewody czy sa odpowiednio podlaczone . Jednak bez skutku. Jedyne co zostalo mi do spr do aparat zaplonowy w co watpie ze sie uszkodzil. jeszcze jedno dziwne zdarzenie ktore zaobserwowalem jest to , ze w wezu/rurze od filtra powietrza byl wilgotny i smierdzial paliwem. Dodam rowniez , ze jak krece rozrusznikiem jest inny dzwiek bardzo wysoki tak jakby nie mial zadnego oporu . Przed tem slyszalny dzwiek przezemnie przy odpalaniu silnika byl lekko basowy po czym zaskakiwal i zapalal.
ostatnio wymienialem pasek rozrzadu i oleje i moje pytanie jest nastepujace czy pasek mogl sie przesunac o kilka ząbków przez co auto nie chce odpalic ? Powoli mi sie koncza pomysły co bym jeszcz mogł sprawdzić . Bardzo prosilbym o jakas rade ;]
serdecznie pozdrawiam wszystkich foromowiczów
Jest to moj pierwszy temat wiec jesli go zle umiescilem prosilbym o nie kasowanie a przeniesienie do odpowiedniego dzialu.z Góry dziekuje
Ale do rzeczy...
Posiadam vw golf 2 1.8 GT 90km 96 skladak ( ale kazdy dobrze wie ze to jest 1990r) . Do pewnego czasu spisywal sie rewelacyjnie za rowno na benzynie jak i gazie. Pewnego dnia przyjechalem pod dom by go odstawić. Sasiadowi rozladowal sie akumulator tak wiec chcialem zaoferowac mu pomoc odpalenia na klemy, Zszedlem do auto i sie zaczal problem . Auto odpalilo na chwile ale tak jakby na 3 swiecach po czym zgaslo ( jak probowalem dodawac gazu ) Faktycznie musze sie przyznac ze mialem malo paliwa - na dnie . Nastepnego dnia wlalem mu kilka litrow paliwa po czym zakrecilem rozrusznikiem ale to jednak nie byla wina paliwa tak wiec , muisialem zajrzec pod maske co tam sie stalo . Wiec na pierwszy ogien poszly świece . Iskra byla na wszystkich 4 swiecach . Kable do swiec rowniez podawaly odpowiednie napiecie. Nastepnie spr czy podaje paliwo . w Obu weżykach było paliwo za rowno tym ssacym jak i tym 2. Pompa paliwa rowniez sprawna. Proby ponowne odpalenia na benzynie czy gazie okazaly sie znikome. Nastepnie zaczelem spr wszystkie wtyczki i inne przewody czy sa odpowiednio podlaczone . Jednak bez skutku. Jedyne co zostalo mi do spr do aparat zaplonowy w co watpie ze sie uszkodzil. jeszcze jedno dziwne zdarzenie ktore zaobserwowalem jest to , ze w wezu/rurze od filtra powietrza byl wilgotny i smierdzial paliwem. Dodam rowniez , ze jak krece rozrusznikiem jest inny dzwiek bardzo wysoki tak jakby nie mial zadnego oporu . Przed tem slyszalny dzwiek przezemnie przy odpalaniu silnika byl lekko basowy po czym zaskakiwal i zapalal.
ostatnio wymienialem pasek rozrzadu i oleje i moje pytanie jest nastepujace czy pasek mogl sie przesunac o kilka ząbków przez co auto nie chce odpalic ? Powoli mi sie koncza pomysły co bym jeszcz mogł sprawdzić . Bardzo prosilbym o jakas rade ;]
serdecznie pozdrawiam wszystkich foromowiczów
Re: VW GOLF 2 1.8GT nie odpala na benzynie ani gazie
jesli chodzi o rozrusznik to ma bardzo lekko ? mozliwe ze nie zalapuje. I sprawdz polaczenia MASY
ale myslisz , ze to by była wina rozrusznika ? fakt tak dziwnie kreci lekko... Jedyny pomysł jaki mi jeszcze przychodzi do głowy to spr kompresje. Mam nadzieje ze silnik nie wyzional mi ducha bo w sumie ma przejechne 302tys km to troche jest . Ale bez przesady nie wydaje mi sie zeby od tak o O walnal silnik. Jak probowalem go odpalic byl jeszcze cieply.
aaa i jeszcze jedno probowalem go odpalic na hol to raz odpalil wszedl na obroty i po dodaniu gazu zdechl , a ponowne odpalenie konczylo sie fiaskiem. Dodam jeszcze ze strzelal dziwnie z tlumika tak jakby mial jakies paprochy. Ale raczej w monowtrysku nie moglo sie nic zepsuc...
Re: VW GOLF 2 1.8GT nie odpala na benzynie ani gazie
jesli na hol to jako 1 spr rozrzad potem bedziemy myslec
tak jak kolega wyżej stawiam na rozrząd
Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę
tak tez zrobie. Ale powiedzcie mi taka rzecz , czy rozrzad moze sam sie w kilka godzin przestawic ?
on ci się mógł przestawić wcześniej ale do puki auto chodziło to chodziło a z gasł i
Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :)
bo to bylo na tyle dziwne ze go postawilem i wrocilem do auta , za jakies 30 min i nie chcial odpalic - dziwne ale zrobie jak radzisz
witam ponownie , spr rozrzad , jest dobrze ustawiony co oznacza ze nie przeskcozyl. Koncza mi sie juz naprawde pomysly, Czy jestr mozliwosc ze on sie jakos zapowietrzyl ? HELP
gdzie on jest ? i jak sie go spr ? ale z tego co czytalem to wgl bym iskry nie mial...ogolnie jest tak ze paliwo nie dochodzi daklej , swiece sa suche. Pompa paliwa dziala bo dochodzi do monowtrysku po czym wezykiem wraca spowrotem do baku,...
zapchany monowtrysk? Wykręć go i porządnie przedmuchaj sprężarką
Moje MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=414862 - sprzedane
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
no ale co w monowtrysku moglo sie zrypac ? tam sa jakies dysze ?