Co to za element? Prośba o identyfikację
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pablo-pablo
- Mały gagatek
Miałem ostatnio mały "pożarek" pod maską który stopił mi takie małe coś. Właśnie nie wiem co to jest. Zamontowane jest na gumowym przewodzie i łączy taki okrągły zbiornik znajdujący się w podszybiu z silnikiem. Musze to dokupić ale nie wiem o co pytać i co tamtędy płynie?
Drugie pytanie: pod rozdzielaczem znajduje się plastikowe coś z czego wychodzi wężyk podciśnienia. Po "pożarku" nie wiem do czego ten wężyk powinien być podłączony od strony silnika. Wydaje mi się ze właśnie to tego ustrojstwa o które pytam wcześniej. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu
Drugie pytanie: pod rozdzielaczem znajduje się plastikowe coś z czego wychodzi wężyk podciśnienia. Po "pożarku" nie wiem do czego ten wężyk powinien być podłączony od strony silnika. Wydaje mi się ze właśnie to tego ustrojstwa o które pytam wcześniej. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu
- pablo-pablo
- Mały gagatek
Znalazłem na szrocie coś takiego ale nie wiem czy mogę to wykorzystać, bo z tego co pamiętam to do mojego elementu dochodził tylko 1 wężyk podciśnienia (spod rozdzielacza) a tu dochodzą 2. od czego jest ten drugi??
To jest zawór zwrotny serwa. Możesz go użyć, tylko dobrze zaślep jeden króciec żeby Ci lewego powietrza nie łapał.
- pablo-pablo
- Mały gagatek
Re: Co to za element? Prośba o identyfikację
Wielkie dzięki! Obojętnie który zaślepić? I dobrze piszę ze połączyć go trzeba z tym czymś pod rozdzielaczem?
Re: Co to za element? Prośba o identyfikację
Nie ma znaczenia który zaślepiszpablo-pablo pisze: Obojętnie który zaślepić?
Tak. Do podciśnieniowego regulatora kąta wyprzedzenia zapłonupablo-pablo pisze: I dobrze piszę ze połączyć go trzeba z tym czymś pod rozdzielaczem?
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Drugi jest np. dla licznika z MFA.pablo-pablo pisze: od czego jest ten drugi??
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
witam serdecznie mam pytanie w jakim kierunku powinien być podłączony ten zaworek? od serwa do kolektora czy od kolektora do serwa. czyli od serwa tłoczone jest powietrze do kolektora czy na odwrót. A mój samochód to Golf II 1.3 NZ (Wtrysk)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Strzałki w stronę silnika. A na logikę - w dolocie masz podciśnienie więc powietrze jest zasysane z serwa w stronę silnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.