po ponownym odpaleniu obroty wzrastaja do 3,5tys
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
mk2 1,8 rp +lpg 1 gen
po odpaleniu auta jak jest zimne np po nocy, odpala bardzo ladnie obroty trzymaja sie w granicy ok 1000obr, jedzie ladnie ciagnie bez przerw i szarpan, ale wystarczy ze ujade jakis tam odcinek np 5 km i wiecej i zgasze auto, po czym ponownie odpale obroty wskakuja na ok 3,5 tys, i takie obroty utrzymuja sie ok 5min po czym same spadaja do normy, jako ze mialem cala przepustnice podmienilem ja, ale komletnie nic to niedalo, sprawdzalem tps i wskazania sa prawidlowe, niewiem co jeszcze sprawdzic, obawy sa takie same zaruwno na gazie jak i na benzynie, podjrzewam jeszcze aparat zaplonowy albo cos z kompem
po odpaleniu auta jak jest zimne np po nocy, odpala bardzo ladnie obroty trzymaja sie w granicy ok 1000obr, jedzie ladnie ciagnie bez przerw i szarpan, ale wystarczy ze ujade jakis tam odcinek np 5 km i wiecej i zgasze auto, po czym ponownie odpale obroty wskakuja na ok 3,5 tys, i takie obroty utrzymuja sie ok 5min po czym same spadaja do normy, jako ze mialem cala przepustnice podmienilem ja, ale komletnie nic to niedalo, sprawdzalem tps i wskazania sa prawidlowe, niewiem co jeszcze sprawdzic, obawy sa takie same zaruwno na gazie jak i na benzynie, podjrzewam jeszcze aparat zaplonowy albo cos z kompem
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Mialem prawie identyczny problem tylko ze za kazdym razem wskakiwal na te 3-4 tys. Juz mialem wymieniac caly wtrysk ale cos mnie natchnelo i zrobilem mu reset kompa i od tamtej pory spokoj, A dlaczego sie tak dzialo? Nie mam pojecia. Moze komp zlapal jakiegos trojana.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
krokowca podmienialem i nic to niedalao, reseta te robilem
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
niepodpinalem jeszcze pod kompa bo vaga mi wywalilo, dlaczego wydaje mi sie ze aparat zaplonowy? po odpieciu wezyka z podcisnienia z aparatu obroty sapdaja o jakies 1000 obr, zaplon sprawdzalem lampa i jest dobrze ostawiony, dla mnie wyglada to dziwnie bo jak pisalem po odpaleniu na zimnym obroty sa ok , dopiero po zgaszeniu i odpaleniu wzrastaja obroty i po ok 5min spadaja do prawidlowych obrotow
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
eRPeka nie da sie podpiac pod kompa, mozna ewentualnie zczytac kody blyskowe!
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
cala przepustnice z wtryskiem podmienilem i nic to niedalo
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
ma ktos jakies pomysly? juz niewiem co moge jeszcze sprawdzic, przestawialem wczoraj zaplon, obroty ladnie spadly ale mula zaczal lapac, to raczej normalne, co moze byc przyczyna, co moge jeszcze sprawdzic?autem jezdzi szwagierka, i juz niema sil normalnie do tego auta, jest swierzo upieczonym kierowca, i boi sie takim autem jezdzic
Spróbuj podmienić NIEBIESKI czujnik w kroćcu wychodzącym z bloku na nowy, to jest czujnik temperatury silnika od sterownika. I zresetuj kompa poprzez zdjęcie klemy akumulatora na co najmniej 5 min.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 08, 2012 14:55 przez sikacz, łącznie zmieniany 1 raz.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
resetowalem kompa, sprobuje z tym czujnikiem, ale objawy sa dziwne, wiec watpie ze cos z czujnikiem
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Re: po ponownym odpaleniu obroty wzrastaja do 3,5tys
nie mieszaj mu w glowie bo to nie jest czujnik od sterownika tylko od wskazan temperatury na desce! Sterownik o temperaturze bierze info z niebieskiego czujnika.sikacz pisze:Spróbuj podmienić czarny czujnik w kroćcu wychodzącym z bloku na nowy, to jest czujnik temperatury silnika od sterownika