MK 2 1.8 90km nierówne obroty ;/

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Makro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Makro » czw wrz 01, 2011 15:15

Witam mam problem...
Mam golfa mk2 1.8 90km 91r
kilka dni temu wjechałem w kałuże i auto przestało chodzić na 2 "gary" nie reaguje na wciśnięcie pedału gazu dławi się i szarpie ;/
Przeczyściłem kopułke i palec, świece i kable mialem z pół roku temu zmieniane... Iskra dochodzi do świec (niewiem co ze świecami bo nie wykręcałem ich)

Z początku myślałem że to podstawa gaźnika (taka jakby gumowa) bo była naderwana troche, zmieniłem ją ale nie pomogło...
Zmieniłem też filtr paliwa ale zero poprawy.
Zauważyłem też że kabel od sondy lambdy jest urwany z jakimś czujnikiem...Niewiem czy to może być przyczyną ? Jeśli tak to gdzie go podłączyć ??

Panowie proszę o pomoc bo naprawde już siły nie mam na te auto a musze czymś do pracy dojeżdżać :banghead:

EDIT:
wykręciłem świece wszystkie były czarne od sadzy, przeczyściłem je auto pochodzi z 3 sekundy i gaśnie...
Rozkręciłem też rozrząd bo myślałem że może na zapłonie sie przestawił ale wszystko ok

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pt wrz 02, 2011 12:35

Makro pisze:że kabel od sondy lambdy jest urwany z jakimś czujnikiem
Wrzuć zdjęcie?

Makro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Makro » pt wrz 02, 2011 20:36

Dobra jest temat do zamknięcia doszedłem do tego gdzie kabel od sondy powinien być i teraz jest git
PEACE :okej: :okej:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”