Po wyłączeniu nie gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po wyłączeniu nie gaśnie
Witam wszystkich
Mam problem ze swoim MK 2 a mianowicie po wyłączeniu samochodu silnik nie gaśnie tylko tak jakby szarpał (nie wiem jak to dokładnie opisac ale tak jakby podszarpuje jakby dostawał jeszcze paliwo) nie mam pojęcia z czym jest problem dlatego zwracam sie o pomoc na forum. Jakiś czas temu diagnosta powiedział ze to moze byc elektrozawór czy to prawda ??]
Pozdrawiam
Mam problem ze swoim MK 2 a mianowicie po wyłączeniu samochodu silnik nie gaśnie tylko tak jakby szarpał (nie wiem jak to dokładnie opisac ale tak jakby podszarpuje jakby dostawał jeszcze paliwo) nie mam pojęcia z czym jest problem dlatego zwracam sie o pomoc na forum. Jakiś czas temu diagnosta powiedział ze to moze byc elektrozawór czy to prawda ??]
Pozdrawiam
Po wyłączeniu nie gaśnie
prawie jak samozapłon w Polsim Fiacie 126P !! jeszcze minute potrafil chodzic z klczykami na dachu
moze w stacyjce nie wszytko rozłacza ??
moze w stacyjce nie wszytko rozłacza ??
- GTI EDITION -
Po wyłączeniu nie gaśnie
Hmm nie mam pojęcia ale tak tylko sie dzieje jak auto jest mocno rozgrzane (najczęściej upalne dni).
- Paweł Marek
- V.I.P.
Po wyłączeniu nie gaśnie
świece świecami a paliwo skąd? Dodatkowo musi lać zużyty wtryskiwacz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Po wyłączeniu nie gaśnie
W gaźnikach stosuje sie elektrozawór odcinający dopływ/wypływ paliwa po odcięciu zapłonu. Być może on nie jest sprawny lub ktoś zmodyfikował zasilanie elektryczne od niego.
Po wyłączeniu nie gaśnie
tylko ze to jest Rp czyli monowtrysk. Tutaj tez jest elektrozawór?? jezeli tak to czy da sie to naprawic czy tylko wymiana. I gdzie ewentualnie to znajde ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Po wyłączeniu nie gaśnie
na szrocie lub allegro, kompletny monowtrysk to niebyt kosztowna sprawa 100-150
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Po wyłączeniu nie gaśnie
Kolego, a przypadkiem nie jeździsz na tzw ruskiej benzynie? Tzn przywieziona zza wschodniej granicy np z Litwy. Ja tak kiedyś miałem w swoim Audi 90 Coupe z silnikiem 2309 ccm. Jak zalałem ruskiej benzyny nie mogłem jej zgasić, po przekręceniu kluczyka auto potrafiło jeszcze trząchać z 5 - 10 sekund.
Po zalaniu paliwa z Orlena wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Po zalaniu paliwa z Orlena wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
Po wyłączeniu nie gaśnie
Tankuje tylko na Shellu badz ewentualnie na BP wiec raczej opcja złej benzyny odpada.
Przed chwilą gdzieś na forum passata wyczytałem ze takie objawy mogą występować przy żle ustawionym zapłonie. Może to jest to ??
Przed chwilą gdzieś na forum passata wyczytałem ze takie objawy mogą występować przy żle ustawionym zapłonie. Może to jest to ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Po wyłączeniu nie gaśnie
W gaźnikowym silniku to jest przyczyna wystarczająca. We wtrysku nie, bo skąd paliwo którego nie poda wtryskiwacz po wyłączeniu zapłonu
Po wyłączeniu nie gaśnie
Przyczyna została znaleziona i problem został rozwiązany. Problem był z przestawionym zapłonem. Mechanik go ustawił i problemu juz nie ma.