VW Golf II 1.3 Wielopunkt cieżko pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam..Mam taki problem z golfem że ciezko jest go zapalić najbardziej na ciepłym silniku ale po chwilowy postoju lekko chwyta i niekiedy musze dodać mu gazu chociaż na zimnym niekiedy tez załapie zgaśnie i dopiero za 2 razem chwyci...Wymieniłem kopułke z palce i dalej to samo..Czy przyczyną może byc pompa paliwa??Jak weszłem do kanału to pisze na nie jej że jest z Seata 1.8???Proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny
zmien niebieski czujnik[termosensor] znajdujacy sie w obudowie termostatu.
Czy ta zmina napewno pomoże bo nie chce wydawać pieniędzy niepotrzebnie...Bo jak odłącze całkiem ten czujnik to nie odpali wcale??One są dwa obok siebie co nie???
gwarancji raczej ci nie dam. to jest czujnik ktory daje sygnal do komputera. a cewke sprawdzales?
Nie sprawdzałem...Bo ja myślałem nad pompa paliwa..Bo on naprzykąłd tak ma jak odpale go na zimnym to ładnie pali no niekiedy nie zatrybi za 1 ..A w szczególności jak przejade się z 2km polna droga tak na 2-3 biegu pomału to ma problemy z odpaleniem niekiedy za którymś razem lub troche muszę odczekać
jak masz okazje to sprawdz pompe. a z drugiej strony jak by sie dzialo cos z pompka to na zimnym tez by ciezko palil.
No własnie bo jak odłącze czujnik ssania to zgasnie..a przepływomierz dobry bo jak odłącze to chodzi na wolnych obrotach
- Paweł Marek
- V.I.P.
Seat 1.8 przeważnie był na monowtrysku do którego pompa ma ok 1.2 bara a ty potrzebujesz trzybarowej - to jest pierwsza rzecz do sprawdzenia. Odłączenie przepływki na pracującym silniku powinno spowodować jego zgaśnięcie, jeśli tak nie jest - jest bardzo możliwe że ona nie działa -czyli dokładnie na odwrót jak piszesz, sprawdzisz wg porad na forum tak samo jak do PB, PF, 2E
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.