Golf 1.3 nz problem z obrotami i ogrzewaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem ze swoim Golfem. Opisze go tutaj ponieważ żaden mechanik u którego bylem nie jest wstanie mi powiedzieć co jest zepsute. Jakieś 2 miesiące temu temperatura powietrza ok -10 jadę golfem do sklepu kolega poszedł ja zostałem w aucie poszedł tylko po piwo wiec nie gasiłem, nagle z minuty na minute ogrzewanie przestało działać i wywaliło mi olej przez miskę olejową z racji takiej ze odma zamarzła( Czekałem kiedy to się stanie...).Gdy wracałem do domu brakło mi paliwa , zalałem do baniaka za 20zl i na tym zrobiłem 6km i znów brakło także spalanie wyszło 72l/100km, niezłe jak na 1.3 55KM wiec odprowadziłem auto do domu, na drugi dzień odpalam samochód po dolaniu oleju odpalam chodzi normalnie, ssanie się wyłączyło a tam 200obr/min . Od tego czasu jeździłem samochodem ojca i przez ten czas po kolei sprawdzałem , wymieniałem itp. Moze napisze co zostało sprawdzone i wymienione: gruszka z przyspieszania zapłonu na aparacie oryginał bosch, czujnik dodatkowego ciśnienia przepustnicy(ten za kolektorem ssącym), czujnik temp niebieski, odma na możliwie najlepszych częściach jakie udało mi się znaleźć na szrotach, zmieniłem waz spływowy z zbiornika wyrównawczego bo robił się w " U". Podejrzenia padają jeszcze na sondę, tyle ze nigdzie nikt nie ma 3 pinowej a nowej nie będę kupował za 200,300zl po to żeby sprawdzić czy to to. Prosiłbym kogoś o pomoc bo ten golf zgnije przed blokiem zanim znajdę ustrerke. Pozdrawiam.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Kolego, wymieniłeś tyle rzeczy w golfiku, że pozostaje tylko sprawdzić komputer. Najlepiej podmienić na próbę ze szrotu i sprawdzić czy to nie on.
Ale zanim to zrobisz, proponuje zalać auto i przegonić go porządnie. Wydaje się, że autko złapało muła, albo przytkało się.
Ale zanim to zrobisz, proponuje zalać auto i przegonić go porządnie. Wydaje się, że autko złapało muła, albo przytkało się.
Re: Golf 1.3 nz problem z obrotami i ogrzewaniem
No wczoraj właśnie to zrobiłem przegoniłem tyle ze za bardzo się nie da, bo auto gaśnie gdy obory spadają po prze gazowce. ale jakoś się rozkulalem i pojeździłem po moim mieście z godzinkę no i nic to nie dało. No tak jeszcze myślałem że komputer zmienić tyle ze to raczej nie osiągalne w moim przypadku chyba ze allegro i kupić , ale wtedy nie zwroce gdyby to nie było to walnięte.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Raczej nie zwrócisz.pyrkosz pisze:myślałem że komputer zmienić tyle ze to raczej nie osiągalne w moim przypadku chyba ze allegro i kupić , ale wtedy nie zwroce gdyby to nie było to walnięte.
Jeśli na szrotach nie ma, to zapytaj w swojej grupie regionalnej. Na pewno znajdzie się ktoś z silnikiem takim jak Twój i na próbę pożyczy kompa.
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=124" onclick="window.open(this.href);return false;
Koputer jak i przepływke podmieniłem od kolegi ktory ma nz ( działający i mało palący) , i dalej to samo ^^ także już nie ma rzeczy która można wymienić która ma coś wspólnego z tym.
Dzieki za pomoc , ale zrobilem juz to sam, temat do zamkniecia.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zamkniemy jak napiszesz co było inaczej bedzie do kosza.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przy pompie wody była nieszczelność przez to się zapowietrzało i ubywało płynu, a co do obrotów to kabel z niebieskiego czujnika temp był urwany.