PF po wymianie skrzyni nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
witam.problem polega na tym ze po wymianie skrzyni u .tomka. wracalem i podczas jazdy silnik mi zgasl i nie chcial zagadac.odnioslem wrazenie ze stalo sie tak jak wjechalem na dziury.ale za chwile odpali od strzala i pojechalem.pozniej mialem jeszcze dwa razy taka sytuacje i w tej chwili nie odpala w ogole.rozrusznik kreci.choc wczoraj jak mi pierwszy raz zgasl to kilka razy sie zawiesil i trudno mu bylo obrocic tak jakby pradu braklo bo tez mi kontrolki przyzgasly.wydaje mi sie tez ze rozrusznik troche inaczej kreci tzn chodzi mi o dzwiek.co moze byc przyczyna?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
LPG masz wpięte przez przekaźnik odcinający prąd do wtryskiwaczy benzynowych. Najpierw tu poszukaj awarii. Może i przełącznik od LPG się krzaczy. Wywal go i zobacz czy na benie odpali. Możesz też wypiąć oba przewody od zasilania listwy wtryskowej i je połączyć razem omijając przekaźnik LPG. Jak auto będzie odpalało to przekaźnik lub przełącznik do wymiany.
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Zobacz Panie Kolego myślałem że to to jest przyczyną bo nie było iskry więc zacząłem gmerać w zapłonie i patrzę a tu rdzeń w przewodzie ukruszony więc wymieniłem na iny przewód i odpalił od strzała.ucieszyłem się jak cholera wyjechałem na miasto a tu nagle zaczął LPG wariować,sam się przełączył na PB i nie chciał już na LPG spowrotem więc jechałem na PB dopóki nie wjechałem na koleiny i jak mnie zatrzęsło to silnik zgasł.Chełtolenie nic nie dało,po kilku próbach nie miał siły obrócić w ogóle rozrusznika i kontrolki przygasły.I teraz słucham Ciebie TAZ może to rzeczywiście to co mówisz.Nie sprawdziłem jeszcze ani przekaźnika ani przełącznika,po prostu wstawiłem go tak do garażu bo do CK się śpieszyłem.Pozdro
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
pewnie zgubiłeś masę na silniku. Sprawdz przewody masowe.
Polo... Polo... Passat .... GOOOOOOOOOOOOLF!!!!!:)