PF po wymianie skrzyni nie odpala

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Słowiu
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Kontakt:

Post autor: Słowiu » śr lis 03, 2010 08:47

witam.problem polega na tym ze po wymianie skrzyni u .tomka. :pub: wracalem i podczas jazdy silnik mi zgasl i nie chcial zagadac.odnioslem wrazenie ze stalo sie tak jak wjechalem na dziury.ale za chwile odpali od strzala i pojechalem.pozniej mialem jeszcze dwa razy taka sytuacje i w tej chwili nie odpala w ogole.rozrusznik kreci.choc wczoraj jak mi pierwszy raz zgasl to kilka razy sie zawiesil i trudno mu bylo obrocic tak jakby pradu braklo bo tez mi kontrolki przyzgasly.wydaje mi sie tez ze rozrusznik troche inaczej kreci tzn chodzi mi o dzwiek.co moze byc przyczyna?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

MOJE BYŁE GTi

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr lis 03, 2010 10:47

LPG masz wpięte przez przekaźnik odcinający prąd do wtryskiwaczy benzynowych. Najpierw tu poszukaj awarii. Może i przełącznik od LPG się krzaczy. Wywal go i zobacz czy na benie odpali. Możesz też wypiąć oba przewody od zasilania listwy wtryskowej i je połączyć razem omijając przekaźnik LPG. Jak auto będzie odpalało to przekaźnik lub przełącznik do wymiany.

Awatar użytkownika
Słowiu
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Kontakt:

Post autor: Słowiu » czw lis 04, 2010 00:07

ObrazekZobacz Panie Kolego myślałem że to to jest przyczyną bo nie było iskry więc zacząłem gmerać w zapłonie i patrzę a tu rdzeń w przewodzie ukruszony więc wymieniłem na iny przewód i odpalił od strzała.ucieszyłem się jak cholera wyjechałem na miasto a tu nagle zaczął LPG wariować,sam się przełączył na PB i nie chciał już na LPG spowrotem więc jechałem na PB dopóki nie wjechałem na koleiny i jak mnie zatrzęsło to silnik zgasł.Chełtolenie nic nie dało,po kilku próbach nie miał siły obrócić w ogóle rozrusznika i kontrolki przygasły.I teraz słucham Ciebie TAZ :D może to rzeczywiście to co mówisz.Nie sprawdziłem jeszcze ani przekaźnika ani przełącznika,po prostu wstawiłem go tak do garażu bo do CK się śpieszyłem.Pozdro :pub:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

MOJE BYŁE GTi

Awatar użytkownika
spampudlo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: spampudlo » ndz lis 07, 2010 11:56

pewnie zgubiłeś masę na silniku. Sprawdz przewody masowe.

Polo... Polo... Passat .... GOOOOOOOOOOOOLF!!!!!:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”