Po naciśnięciu pedału gazu dusi się -LPG

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

djwladek5
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: djwladek5 » wt sie 10, 2010 21:09

Witam, mam golfa II 1.8 na mechanicznym wtrysku. pewnego dnia postanowiłem zatankować LPG, samochód śmigał jak zawsze ale do czasu. gdy zatankowałem odpaliłem samochód i wyjeżdzając ze stacji czułem że samochód wyraźnie osłabł i dusił się po wciśnięciu pedału gazu. Wyjechałem na prosta i jadą przez miasto zaczął nawet strzelać. wyjeździłem cały gaz i zatankowałem na innej stacji przeciągnęłem go na 4 i potem juz było ok ale dziś znowu się to powtórzyl,o wymieniłem nawet filter gazu ale to nic nie dało. Dodam że dzieje się to dopiero po jakimś czasie gdy się rozgrzeje. Proszę o pomoc. kopółka jest nowa.pozdro

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sie 10, 2010 22:02

Napisz czy jeździ na benzynie dobrze, jeśli nie sprawdź czy nie blokuje się klapa przepływomierza od pracy na sucho.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

djwladek5
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Po naciśnięciu pedału gazu dusi się -LPG

Post autor: djwladek5 » śr sie 11, 2010 02:19

No nie działa poprzedni właściciel powiedział że paliwo niby nie dochodzi do pompy ( nie próbowałem go odpalać na benzynie bo nie mam zbytnio czasu).

djwladek5
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: djwladek5 » śr sie 11, 2010 10:53

Sprawdzałem w nocy przewody i jeden z przewodów który idzie z kopółki na świece ma przebicie świeci się jak cholera. Tak samo przewód z cewki do kopółki.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr sie 11, 2010 19:18

Jak sie tylko świeci to nic nie szkodzi, nie może iskrzyć.
Niestety podejrzewam że masz zniszczony przepływomierz - zatarte tłoczki rozdzielacza benzyny i klapa się blokuje. Poprzedni właściciel wmówił ci ciemnote, jest to typowa awaria zagazowanego wtrysku mechanicznego bez odpowiedniego zabezpieczenia rozdzielacza. Jeśli mam rację - sprawdzisz palcem jak ta klapa chodzi - musisz ją jakoś umocować na stałe w pozycji maksymalnie otwartej i cieszyć się jazdą wyłącznie na LPG.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

djwladek5
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: djwladek5 » czw sie 12, 2010 12:36

dzieki Pawle Marku ale wiesz wymieniłem przewody i jest ok normalnie bajka. Przy wymianie przez przypadek pociągnęłem za ten przewód który świecił i wyrwał się przy samej fajce i wypłynął z niej zielony gęsty płyn podejrzewam że to była przyczyna gdyż jeden gar nie miał ideanlej iskry. nawet sam przewód patrząc na niego to rdzeń jakby był zaśniedziały. dzięki jeszcze raz :) :D

a co do wtrysku bede musiał się za to wźiąć bo w zime trzeba będzie jakoś go odpalać.
a nie wiesz ile kosztuje regeneracja wtrysku bądz jego kupno???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”