Offtopic czyli raj dla spamerów
Filtr Corteco 80000636/cu2038 32 zł płaciłem za niego natomiast kratki 38 zł sztuka.
- Adalbert1702
- Użytkownik
Szkoda że nie kupiłeś tych kratek więcej kompletów-pisaliśmy o tym wcześniej że byłoby więcej chętnych.... Podaj w takim razie namiary na sklep-jakiś link do strony gdzie można kupić te kratki i filtr!
Ja zamawiałem tutaj http://pro-choice.pl/kontakt-inf-11.html" onclick="window.open(this.href);return false; trzeba pisać do nich na maila.
Znam ten sklep i zawsze u nich zamawiam olej czy inne rzeczy do reszty moich samochodów.
Znam ten sklep i zawsze u nich zamawiam olej czy inne rzeczy do reszty moich samochodów.
- Adalbert1702
- Użytkownik
Mam prośbę....Czy ma ktoś z Was zapisane jakie łożyska i simeringi (symbole) są w piastach tylnych i przednich VW Country? Mam na myśli te oryginalne-nie po przeróbkach...Nie zapisałem sobie gdy robiłem remont a teraz chyba mi "buczą" więc chciałbym wymienić i kupić zanim zdemontuje koła.
W piastach simeringów nie ma. Jest łożysko zamknięte. Teoretycznie 331598625 rozmiar 68mm ale dobrze jest zweryfikować po zdjęciu bo bywały łożyska 72 mm.Adalbert1702 pisze:Mam prośbę....Czy ma ktoś z Was zapisane jakie łożyska i simeringi (symbole) są w piastach tylnych i przednich VW Country? Mam na myśli te oryginalne-nie po przeróbkach...Nie zapisałem sobie gdy robiłem remont a teraz chyba mi "buczą" więc chciałbym wymienić i kupić zanim zdemontuje koła.
- Adalbert1702
- Użytkownik
OKi,czyli nie ma pewności? Muszę więc najpierw rozebrać i dopiero kupić....
Lepiej zmierzyć. Dla bębnów to zazwyczaj 68 ale...co by sie nie zdziwić
- Adalbert1702
- Użytkownik
Jeszcze raz dzięki za info...Chcę wymienić wszystkie cztery więc trochę będzie mnie to kosztowało, chyba ze wie ktoś o jakiś dobrych łożyskach za przyzwoitą cenę????
Koszt kompletu firmy fag to ok 200zł więc to raczej śmieszne pieniądze.
- Adalbert1702
- Użytkownik
Nie ma czegoś takiego jak fabryczne Febi. Febi to pakopwacz i na pewno nie produkuje nic na pierwszy montaż.Adalbert1702 pisze:? A jaką opinię maja fabryczne FEBI?
Łożyska VW ogólnie bieże od SKF, FAG i innych przodujących producentów.
- kret077744
- Forum Master
Na łożyskasz nie oszczędzisz.
Dla potomnych, przy elektrozawirze w tylnim moście dwa weżyki podciśnieniowe. Wydawałoby sie żółty zasilający a czarny odpowietrzający, ale niestety jest odwrotnie.
Żółty to odpowietrzenie, czarny podciśnienie.
Dzisiaj sprawdziałem bo mam uziemionego golfa i na wstećznym mi nie działało bo zamienione miałem przewody.
Dla potomnych, przy elektrozawirze w tylnim moście dwa weżyki podciśnieniowe. Wydawałoby sie żółty zasilający a czarny odpowietrzający, ale niestety jest odwrotnie.
Żółty to odpowietrzenie, czarny podciśnienie.
Dzisiaj sprawdziałem bo mam uziemionego golfa i na wstećznym mi nie działało bo zamienione miałem przewody.
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
- Adalbert1702
- Użytkownik
Wiem, już to sprawdziłem! U mnie wszystko działa poprawnie więc jestem spokojny! A tak w ogóle to dokładnie pokazuje to program Klimka w TVN Turbo pt "Samochód marzeń kup i zrób" na przykładzie VW T4-Syncro....Właściwie to układ jest taki sam, tyle ze trochę mocniejszy. Polecam, bo wyjaśnia wiele wątpliwości!
Szkoda że nie można wstawić filmu, bo mam zrobione wycinki dotyczące sprawdzenia działania napędu na podnośniku i właśnie ten film posłużył mechanikowi do sprawdzenia działania mojego napędu na tylną oś....
Szkoda że nie można wstawić filmu, bo mam zrobione wycinki dotyczące sprawdzenia działania napędu na podnośniku i właśnie ten film posłużył mechanikowi do sprawdzenia działania mojego napędu na tylną oś....