Konwersja hamulców tył bębny na tarcze
- kret077744
- Forum Master
Re: Konwersja hamulców tył bębny na tarcze
jak po renowacji, z kompletem nowych tarcz i klocków i z montażem pod chatą to można brać.
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
- Smolski
- Ma gadane
- Auto: bmw
- Kontakt:
Po rozeznaniu się w temacie sprawa wygląda następująco. Średnia cena to 400zł za jarzma z zaciskami do regeneracji. Cena wg mnie jest bardzo duża tym bardziej że zaciski można za grosze na większości auto-złomów zdobyć. Może ktoś powiedzieć ile warto dać za same jarzma?
W tych hamulcach najcenniejsze jest jarzmo. Zacisk to chyba dowolny vw prawie może być.
- Smolski
- Ma gadane
- Kontakt:
Tak jest i tu bym prosił o info ile mogą być warte? Bo ceny wydają mi się być wysokie patrząc że w tej kwocie można adaptery na większe hamulce zrobić.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ja za komplet w fajnym stanie płaciłem 100 czy 150 - jarzma i zaciski. Różnie to bywa jak widać.
- Smolski
- Ma gadane
- Kontakt:
Wszystko zależy kto sprzedaje jak widzę. Będę szukał aż znajdę. Mam nadzieje że max 200zł za jarzma dam bo więcej to już mało opłacalne mi się wydaje. A czy posiada ktoś zdjęcia osłon od tarcz tzn oryginałów i np z golfa 4 żeby wiedzieć co trzeba przerobić w nich?
Warte tyle ile jesteś w stanie dać. Nówki można było kupić po około 300 zł za sztukę z tym że to było jakieś 4 lata temu jak były dostępne w hurtowniach. Więc około 600 zł za nówki 4 lata temu to było sporo. Wtedy używki można było kupić za ok 200 zł. Teraz nówki niedostępne poza CP ale tam cena zabójcza. Tanio już było teraz wszystko idzie w górę. Ciężko ci będzie znaleźć za 200 zł. Chyba że trafisz na osobę która nie wie co sprzedaje.
- Smolski
- Ma gadane
- Kontakt:
Jeżeli nie uda mi się znaleźć jarzm w sensownej cenie to będę myślał nad innym rozwiązaniem.
Osłony z golfa mk4 4 motion muszą być z tego co pamiętam. Mają większy otwór na srodku. Trzeba nawiercić nowe otwory i wywalić część blachy od tylnej strony.
- laosz
- Mały gagatek
- Auto: Volkswagen Jetta a2 16V
- Silnik: ABF
Cześć.
Lekko odkopię temat
Najbardziej zastanawia mnie jaka linka jest odpowiednia do hamulcy tarczowych w Syncro,
kret077744 opisał dość ładnie na pierwszej stronie, lecz szukając po niecie info, mając dostęp do serwisu Partslink24.com
znalazłem info że linka do syncro w budzie G2 ma mieć 1655/1195mm długości.
Czy te info zgadza się?? Prosiłbym o rzetelne info
kret077744, Jakie linki Ty założyłeś do swojego Country-ka?
Osłony tarcz najszybciej jest zaadoptować z G4 4motion??
Lekko odkopię temat
Najbardziej zastanawia mnie jaka linka jest odpowiednia do hamulcy tarczowych w Syncro,
kret077744 opisał dość ładnie na pierwszej stronie, lecz szukając po niecie info, mając dostęp do serwisu Partslink24.com
znalazłem info że linka do syncro w budzie G2 ma mieć 1655/1195mm długości.
Czy te info zgadza się?? Prosiłbym o rzetelne info
kret077744, Jakie linki Ty założyłeś do swojego Country-ka?
Osłony tarcz najszybciej jest zaadoptować z G4 4motion??
My car: VW Jetta 16V 1990' viewtopic.php?f=87&t=616741
Już nie pamiętam od czego zakładałem linkę ale prawdopodobnie od passata g60 , trzeba było tylko pancerz przedłużyć ja to zrobiłem w ten sposób że w miejscu gdzie linka wchodzi w karoserię Dale przedłużkę z rurki która nachodzi na pancerz a. Z drugiej strony opiera się o karoserię.
- CabrioSeb
- Mały gagatek
- Auto: Mk 3Cabrio
- Silnik: AFT
- Kontakt:
panowie chce zmienic bebny na tarcze w moim cabrio mk3 co bede potrzebowac i by ktoś miał taki zestaw na sprzedać do tyłu