pomysl na audio w Mk II
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pomysl na audio w Mk II
jak w temacie
mialby ktos pomysl na jakies w miare fajnie grajace audio??
radio juz mam(Alpina-niepamietamjka a auto jest u mechanika-niby bardzo fajne)
i powiedzmy ze wiecej niema nic
glosniki tylko w podszybiu jakies tam badziewia,w tylnych parapetach i cos tam w tylnej polce-zdjecia sa poniżej
interesowaloby mnie cos za niezbyt wygorowane pieniadze ale zeby jakos tam gralo(niejestem audiofilem), bagarznik musi zostac funkcjonalny
proslibym o linki do aukcji allegro albo jak tam sobie uznacie(bylebym sie kapnol o co chodzi) oraz ile czego by potrzeba sztukowo
mialby ktos pomysl na jakies w miare fajnie grajace audio??
radio juz mam(Alpina-niepamietamjka a auto jest u mechanika-niby bardzo fajne)
i powiedzmy ze wiecej niema nic
glosniki tylko w podszybiu jakies tam badziewia,w tylnych parapetach i cos tam w tylnej polce-zdjecia sa poniżej
interesowaloby mnie cos za niezbyt wygorowane pieniadze ale zeby jakos tam gralo(niejestem audiofilem), bagarznik musi zostac funkcjonalny
proslibym o linki do aukcji allegro albo jak tam sobie uznacie(bylebym sie kapnol o co chodzi) oraz ile czego by potrzeba sztukowo
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie no mnie sie niepytajcie o szczegolyMaxi pisze:Subik do auta czy bez?
Mozna by cos takiego:
na przod helixy + jakis wzmacniaczyk do nich i bedzie ok;]
poprostu co sami byscie dali zeby sie poprostu w kasie wymiescic i zeby fajnie gralo(tylko trza brac pod uwage ze mam dziury w tylnej polce)
ale dajmy na to np.
1. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=181489727 w drzwi
2. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=185166613 pod szybe
3. jakies zwrotnice tylko jakie ????
4. no i cos na ten tyl by trzeba dac...
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak powiedzialem niejestem audiofilem i starczy mi zeby cos tak w miare przyzwoicie gralo i szczerze watpie zeby wszyscy na tym forum mieli u siebie sprzet za 2tys. ...harrygo1 pisze:oja propozycja powerbass s6-c i rolka taśmy dekarskiej do wygłuszenia drzwi.Na początek wystarczy za 400 nic wmiare dobrze grającego nie dostaniesz .... no chyba że wzmacniacz
firsta 18000 wat i kartonowa tuba z allegro
W MKII sa miejsca na 13cm głośniki w drzwiach ,więc nie ma co szaleć z cenami głośników ,bo nawet te za 400zł nie zagrają przykrecone do plastiku,który jest z kolei przykręcony do płatu tapicerki(tragedia) . Jeśli nie chcesz inwestować w panele i dystanse i pozostać przy tych 13cm głośniczkach to polecam Phonocary Y line + jedwabne tweetery w kokpit (ok 130zł za cały komplet )- szału pod remizą nie zrobisz ale muzy posłuchać się da z przyjemnością.
A ja jak zwykle z innej beczki
jak ktoś pisze że szuka radia to kontrpytanie najczęście okresla budzet i preferowaną muzykę.
Jakoś mało na forum wypowiedzi na temat brzmienia samego w sobie.
Wygląda na to ze Ca to tylko sprzęt a jakośc dzwieku jaka moze produkowac nie jest istotna.
nie tak dano temu był temat o tym jakie radia forumowicze maja w swoich autach.
Ja natomiast chciałbym sie Was zapytań jaki brzmienie preferujecie.
Czy w swoich pięknych instalacjach wykorzystujecie mozliwości kształtowania charakterystyki brzmienia (korektory, filtry loudness, itp)?
Osobiście nie korzystam z żadnych korekcji. na brzmienie w mojej instalacji mają wpływ zainstalowane komponenty i te parametry jakie ustawia się standoardowo w aktywnym subie - nawet nie mam w radyjku opcji regulacji brzmienia a filtr loudnes wywaliłem świadomie.
Jak tak sobie właczę głosno i wyjde z samochodu to wogóle nie słychać tego cięzkiego basu jaki towarzyszy wielu instalacjom słyszanym w miejskim zgiełku (tzw efekt wyprzedzającego brzmienia - najpierw słyszysz ciezki bas a za 5 minut samochód).
Zastanawiam sie jak trzeba ustawić korektor (lub coś innego) żeby taki efekt uzyskać.
Mój GTA 400 potrafi wypełnić auto prawidłowym brzmieniem i dzwięku jest dużo natomaist na zewnątrz auta nie słychać takiego hałasu.
Jestem ciekaw ilu z Was ceni naturalne brzmienie gdzie bass choć tworzy solidną podstawę brzmienia nie przytłacza innych dzwięków.
pozdrawiam
Pisze tutaj bo nie wiem czy temat zasługije na osobny topic
jak ktoś pisze że szuka radia to kontrpytanie najczęście okresla budzet i preferowaną muzykę.
Jakoś mało na forum wypowiedzi na temat brzmienia samego w sobie.
Wygląda na to ze Ca to tylko sprzęt a jakośc dzwieku jaka moze produkowac nie jest istotna.
nie tak dano temu był temat o tym jakie radia forumowicze maja w swoich autach.
Ja natomiast chciałbym sie Was zapytań jaki brzmienie preferujecie.
Czy w swoich pięknych instalacjach wykorzystujecie mozliwości kształtowania charakterystyki brzmienia (korektory, filtry loudness, itp)?
Osobiście nie korzystam z żadnych korekcji. na brzmienie w mojej instalacji mają wpływ zainstalowane komponenty i te parametry jakie ustawia się standoardowo w aktywnym subie - nawet nie mam w radyjku opcji regulacji brzmienia a filtr loudnes wywaliłem świadomie.
Jak tak sobie właczę głosno i wyjde z samochodu to wogóle nie słychać tego cięzkiego basu jaki towarzyszy wielu instalacjom słyszanym w miejskim zgiełku (tzw efekt wyprzedzającego brzmienia - najpierw słyszysz ciezki bas a za 5 minut samochód).
Zastanawiam sie jak trzeba ustawić korektor (lub coś innego) żeby taki efekt uzyskać.
Mój GTA 400 potrafi wypełnić auto prawidłowym brzmieniem i dzwięku jest dużo natomaist na zewnątrz auta nie słychać takiego hałasu.
Jestem ciekaw ilu z Was ceni naturalne brzmienie gdzie bass choć tworzy solidną podstawę brzmienia nie przytłacza innych dzwięków.
pozdrawiam
Pisze tutaj bo nie wiem czy temat zasługije na osobny topic