Pomóżcie Radio ze zmieniarką Sony Xr C420rd i cdx705

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Pomóżcie Radio ze zmieniarką Sony Xr C420rd i cdx705

Post autor: Dystans6 » pt kwie 06, 2007 14:18

Mam problem z Radio ze zmieniarką Sony Xr C420rd i cdx705 otóz siedzi to w golfie II i jezeli gra samo radio jest wszystko ok zarowno radio jak i kasety .Natomiast gdy podlacze zmieniarke to jest taki problem że wlaczy sie cd pogra 15 sekund i sie wylacza .Dopiero po jakims rozgrzaniu ok 30-40 minut sluchania plyt cd wszystko jestr wporzadku. Co to moze być czy to wina radia czy zmieniarki ?? wogole glupieje czasami i nie czyta plyty ktora po chwili czyta i tak od poczatku. Czy może to wina kabla tego głownego do zmieniarki .Bardzo proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Maciuś01
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Maciuś01 » pt kwie 06, 2007 16:13

Prawdopodobnie padła zmieniarka. Z objawów które opisujesz wygląda na to że pochodzi z auta po wypadku i coś sie w niej nadwyrężyło albo pękło nie do końca.

Z nieczytaniem płyt to może być też laser brudny, ale sony tak czasem lubi robić i już.

Ja jednak bym stawiał na jakieś uszkodzenie mechaniczne.

radio masz ok. bo kaseciaki są bardziej wytrzymałe mechanicznie.

Kabel też jest ok. bo działa jak by nie działał to byś nic nie słyszał z CD i już.

Rada: szukaj zmieniarki - zły pomysł

sprzedaj to co masz na allegro (twoja sprawa czy jako OK. czy uszkodzony) niektórzy na all są naiwni do bólu.... Po sprzedaży kupuj CD z mp3 i zmieniarka nie będzie ci potrzebna a o kaseciaku nie wspomnę...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » pt kwie 06, 2007 16:32

Spoko dzieki tez mi sie wydaje ze to zmieniarka bo jak dluzej pochodzi to juz w niej wszystko dziala ale na poczatku wykreca takie numery ze to *#cenzura#* maksymalnie nic dzieki zrobie jak mowisz w sumie mam 2 takie zmieniarki zebym wiedzial co jest popsute to bym z dwóch sprobowal zlozyc jedna tylko ze sie na tym troche nie znam

Awatar użytkownika
Maciuś01
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Maciuś01 » pt kwie 06, 2007 20:11

Jak masz dwie to możesz zmieniać całe bloki elementów ale jak faktycznie sie na tym nie znasz to lepiej dać sobie z tym spokój.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”