Który grajek wybrać?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Który grajek wybrać?
Prosze o pomoc w wyborze radyjka:
Wariant 1: KENWOOD KDC-W4037A
Wariat 2: PIONEER DEH-3900MP
Dzieki z góry za pomoc
Wariant 1: KENWOOD KDC-W4037A
Wariat 2: PIONEER DEH-3900MP
Dzieki z góry za pomoc
W marcowym GT masz porównanie Kenwooda KDC W3537 z Pioneerem DEH 2900MP w którym można znaleźć min:
"Najciekawsze różnice ukazuje dopiero test odsłuchowy.W tej kategorii Kenwood znów rozkłada konkurenta na łopatki, gdyż
dalej zapewnia możliwości znane z konstrukcji wyższej klasy"
Nie wiem na ile prawdziwe są testy, które tam opisują ale zawsze coś
"Najciekawsze różnice ukazuje dopiero test odsłuchowy.W tej kategorii Kenwood znów rozkłada konkurenta na łopatki, gdyż
dalej zapewnia możliwości znane z konstrukcji wyższej klasy"
Nie wiem na ile prawdziwe są testy, które tam opisują ale zawsze coś
Oba radia mają Mosfet 4x50W rms. A w DIN'e Pionek ma 4x27W, Kenio 4x30W. Głośniki mam zainstalowane Powerbass S-6C - 70W RMS na zwrotnicach. Midbassy montowałem na dystansach MDF i drzwi są oklejone matami. Chciałbm usłyszec jakiś bas, bo na VW Alpha jest kiszka w dolnych dźwiękach. Nie chce robic "umpa umpa" tylko żeby w kabinie było przyzwoicie.
Stylistycznie wygląda mi Kenio lepiej. Będzie dobrze?
Stylistycznie wygląda mi Kenio lepiej. Będzie dobrze?
wg mnie to mało powiedziane, że pionek uwypukla niskie
niskie przeważają i to mocno za mocno - mnie to drażni, bo niższe częstotliwości średnich tonów sa rozmazane
ale z drugiej strony panowie - radio ma być do 500PLNów i do PB - więc nie ma sensu tutaj sypać Alpinami itd
weź 3900, chyba, że to co masz, jest tylko do odłożenia kasy i potem będziesz bardziej szalał
niskie przeważają i to mocno za mocno - mnie to drażni, bo niższe częstotliwości średnich tonów sa rozmazane
ale z drugiej strony panowie - radio ma być do 500PLNów i do PB - więc nie ma sensu tutaj sypać Alpinami itd
weź 3900, chyba, że to co masz, jest tylko do odłożenia kasy i potem będziesz bardziej szalał