Golf MK3 Problem z radiem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Golf MK3 Problem z radiem
KLupiłem sobie radyjko Firsta na mp3 i mam taki problem ze jesli nie włoze kluczyka do stacyjki to go nie włączei jesli zgasze samochód z nie wyłączonym radiem to kasuje mi wszystkie ustawienia i nie wim czy to jest problem z radiem czy z kostkami od zasilania.
Normalne podłączenie.
Zaden problem - tak włąśnie powinno być.
Nie ma Cie w aucie (kluczyk w stacyjce) radio nie gra.
Jak chcesz obejść to litownica nozyczki i tasma klejąca.
Przecinasz 5cm od kostki drucik w którym zasilanie pojawia sie po przekręceniu stacyjki. koniec "od auta" izolujesz. Koniec "od radia" łaczysz z kabelkiem w którym zasilanie 12 V jest cały czas.
To wszystko.
EDIT: jeszcze raz przeczytałem Twój post oczywiscie pierwsza czesc (ze jak wyjmujesz kluczyk) to radio gasmie jest OK ale pamiec nie powinna sie kasowac.
Pewnie Piny "12V" i "zapłon" są zamienione.
Zaden problem - tak włąśnie powinno być.
Nie ma Cie w aucie (kluczyk w stacyjce) radio nie gra.
Jak chcesz obejść to litownica nozyczki i tasma klejąca.
Przecinasz 5cm od kostki drucik w którym zasilanie pojawia sie po przekręceniu stacyjki. koniec "od auta" izolujesz. Koniec "od radia" łaczysz z kabelkiem w którym zasilanie 12 V jest cały czas.
To wszystko.
EDIT: jeszcze raz przeczytałem Twój post oczywiscie pierwsza czesc (ze jak wyjmujesz kluczyk) to radio gasmie jest OK ale pamiec nie powinna sie kasowac.
Pewnie Piny "12V" i "zapłon" są zamienione.
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
-
- Mały gagatek
- Kontakt: