Powerbass S-6C,dystanse MDF,kable, wygluszenie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Powerbass S-6C,dystanse MDF,kable, wygluszenie
Witam
Mam zamiar kupić głośniki PowerBass S-6C na www.powe.com.pl. W związku z tym mam pare pytan. Czy dystanse MDF które są także do kupienia na tej stronce mi wystarczą? Czy nie są one zbyt "płytkie"? Drugie pytanie Jezeli w przyszlosci chcialbym dokupic wzmacniacz i skrzynie basowa do bagaznika to w jakie najlepiej juz teraz zainwestowac kable (chodzi mi o przekroj) zeby pozniej niczego nie wymieniac i doplacac? Jakiej dlugosci kupic kable (oczywiscie narazie tylko do podlaczenia zestawu glosnikow do radia)? Ostatnie pytanie, co bedzie lepsze w polaczeniu z tasma dekarska, pasta gluszaca czy blachogum?
pozdrawiam
halik
Mam zamiar kupić głośniki PowerBass S-6C na www.powe.com.pl. W związku z tym mam pare pytan. Czy dystanse MDF które są także do kupienia na tej stronce mi wystarczą? Czy nie są one zbyt "płytkie"? Drugie pytanie Jezeli w przyszlosci chcialbym dokupic wzmacniacz i skrzynie basowa do bagaznika to w jakie najlepiej juz teraz zainwestowac kable (chodzi mi o przekroj) zeby pozniej niczego nie wymieniac i doplacac? Jakiej dlugosci kupic kable (oczywiscie narazie tylko do podlaczenia zestawu glosnikow do radia)? Ostatnie pytanie, co bedzie lepsze w polaczeniu z tasma dekarska, pasta gluszaca czy blachogum?
pozdrawiam
halik
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1. Tez kupiłem swoje PB w Powe i pasuja bez problemu do tych paneli ktore dodaja.
2. Kable do tweeterow musisz wymienic bo sa bardzo cienkie wymien je na 1-1,5mm2 długosc zalezy gdzie bedziesz dawał zwrotnice, a do midbass-ow powinno wystarczyc 5m 2-2,5 mm2.
3. Chyba nie ma wiekszej roznicy pasta czy blachogumem maja podobne własciwosci
2. Kable do tweeterow musisz wymienic bo sa bardzo cienkie wymien je na 1-1,5mm2 długosc zalezy gdzie bedziesz dawał zwrotnice, a do midbass-ow powinno wystarczyc 5m 2-2,5 mm2.
3. Chyba nie ma wiekszej roznicy pasta czy blachogumem maja podobne własciwosci
Oki, dzieki za pomoc chlopaki. Punkciki zaraz rozdziele. Kubus20, chcialem zamowic u Ciebie dystanse ale pozniej zauwazylem ze w POWE daja je ponoc gratis przy kupnie glosnikow.Chyba ze mozesz takie glosniczki zalatwic taniej... Musze jeszcze wszystko przekalkulowac. Jak cos to na pewno sie odezwe. A jesli nie teraz to za jakies dwa miesiace bede myslal nad skrzynia
[ Dodano: 22 Lut 2007 10:09 ]
tak jeszcze dla pewności Jakie glosniczki za ok 320zł beda najlepsze? PB warte sa tej ceny? Czy moze Helixy? Przez jakis czas beda graly pod samym radiem Pioneer deh2800, w przyszlosci dokupie wzmacniacz
[ Dodano: 22 Lut 2007 10:09 ]
tak jeszcze dla pewności Jakie glosniczki za ok 320zł beda najlepsze? PB warte sa tej ceny? Czy moze Helixy? Przez jakis czas beda graly pod samym radiem Pioneer deh2800, w przyszlosci dokupie wzmacniacz
heh, tylko ze to juz uzywka... Na pewno bardzo dobra okazja, ale to takie troche kupowanie "kota w worku".... Mam teraz dylemat. Czekam co mi odpisze ten koles z allegro co sprzedaje te Rainbow'y. Najsmieszniejsze jest to ze zaczynalem od Phonocarow Y-line, pozniej zdecydowalem sie na Phonocar Titanium, nastepnie Powerbass S-6C i teraz zastanawiam sie nad tymi Rainbowami.... Jak tak dalej pojdzie to cala wyplate przeznacze na glosniki
Jedna rzecz mnie jeszce nurtuje. Otoz nie patrzylem dobrze jeszcze na tasmy dekarskie poniewaz musze wybrac sie do OBI do Opola ale rok temu ojciec taka kupowal na komin i ona miala zewnetrzna warstwę brązową, a z tego co widze to zazwyczaj kazdy pisze o warstwie aluminium. Czy są różne kolory tych tasm? I jezcze jedno pytanko. Jak wysmaruje najpierw blachy w drzwiach pasta gluszaca, poczekam jak wyschnie i naloze tasme dekarska to przyklei mi sie ona dobrze do tej pasty gluszacej??
Oki, dzieki za pomoc
[ Dodano: 05 Mar 2007 13:15 ]
Głosniczki juz do mnie ida, tasme dekarska szwagier kupil w opolu i poda mi na weekend. Mam jednak jeszcze pare pytan
1. Jakiej wielkosci kupic blachowkrety potrzebne przy wygluszaniu?
2. Czy otwory technologiczne lepiej zakryc blacha aluminiowa 2mm czy moze np. wstawic co pare centymetrow plaskowniki i na to polozyc tasme dekarska?
3. Czy przy temp ok 10stopni jaka mam nadzieje bedzie w ten weekend wszystko mi sie dobrze sklei czy lepiej czekac na jeszcze cieplejsze dni?
[ Dodano: 05 Mar 2007 13:15 ]
Głosniczki juz do mnie ida, tasme dekarska szwagier kupil w opolu i poda mi na weekend. Mam jednak jeszcze pare pytan
1. Jakiej wielkosci kupic blachowkrety potrzebne przy wygluszaniu?
2. Czy otwory technologiczne lepiej zakryc blacha aluminiowa 2mm czy moze np. wstawic co pare centymetrow plaskowniki i na to polozyc tasme dekarska?
3. Czy przy temp ok 10stopni jaka mam nadzieje bedzie w ten weekend wszystko mi sie dobrze sklei czy lepiej czekac na jeszcze cieplejsze dni?