jaki wentylator zastosowac
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jaki wentylator zastosowac
witam.po podpieciu moich glosniczkow zauwazylem ze wzmacniacz lekko jest cieply w czasie niecichego grania.bede niedlugo jak wszystkie klocki skompletuje myslal o malej delikatnej zabudowie bagaznika.teraz bede chcial zastosowac jakis wentylator lub wiecej jesli potrzeba do ochlodzenia go.jakie wentylatory do tego polecacie jak od kompa?chce je estetyczne zamocowac nad wzmacniaczem.w wzmacniaczu jest wyjscie na went.teraz w ktora strone ma chodzic went,ma wiac na wzmacniacz czy od niego ma zabierac cieplo.mysle o tym bo latem bedzie pewnie gorzej.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Najjlepiej zastosować w komorze, w której będzie wzmacniacz 2 wentylatory(stworzyć taki obieg powietrza). Po 1 stronie wntylek który pompuje zimne powietrze do komory, w której zamontowany jest wzmak, a drugi z drugiej strony, który wypompowuje ciepłe powietrze. Trzeba tylko pomyslec skąd brac chłodne powietrze, a ciepłe wypompowywać np. do bagaznika.
BTW. to normalne, że wzmak się trochę grzeje.
BTW. to normalne, że wzmak się trochę grzeje.
ja chcialbym aby mojaj zabudowa byla tak,wzmacniacze plasko na podlodze bagaznika i nalozona na nie plyta z wycietymi otworami na wzmacniacze.niechce ich montowac po bokach z racji wielkosci i takie tam(tak mi sie podoba i tyle).i chyba tylko cos od gory da rade wymyslec z tymi went.tylko chodzi mi jakie went. zastosowac?
a ja mam pytanie, masz jakas odleglosc pomiedzy dolem wzmacniacza a podlozem do ktorego jest przykrecony? bo powinienes zastosowac min ok 5mm aby cieplo sie rozchodzilo, dol wzmacniacza nie moze dotykac podloza! ja u siebie zastosowalem dwie listewki i jest ok, nawet podczas ostrego grania pozdrawiam