Mam kilka pytań co do zakupu głośników. Posiadam radio JVC i wzmacniacz blaupunkta GTA 2
Po 1. Zastanawiam się co wybrać za głośniki: HERTZ ESK 165 ; DSK 165 (wiem że słabsze od ESK ale czy dobrze grają?) albo Helix. Słyszałem że Helixy to pod same radio pójdą a czy hertze dobrze zagrają na tym wzmacniaczu?
Po 2. Drugim zakupem będzie jakiś głośnik niskotonowy (myśle nad HERTZem ES 250 - jeśli jest coś lepszego w tej cenie to napiszcie). Wiem że Blaupunkt raczej nie pociągnie tego głośnika więc może iść on do głośników przednich. Jaki polecacie wzmak do tego głośnika (żeby był nie za drogi
Po 3. Jeśli będzie wszystko grało to troche mocy z akumulatora pociągnie. Czy będzie tak że jeśli postoje kilka minut z muzyką to będe miał problem z rozruchem auta? Czy kondenstor rozwiąże ten problem?
Zestaw audio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Do tego GT2 weź raczej Helixa lub PBs6c ,bo połaczene Hertza i "chłodnego" GT2 może skutkować bardzo ostrą górą pasma.ES250 to fajny głosnik ...ale wzmacniacz ,który dobrze go napędzi kosztuje dość dużo,bo musi mieć min. 250w rms(najlepiej 300).Kondensator stosuje się w instalacjach ok 500w rms(1 F) ,a u ciebie można się bez niego obyć.Jeśli do suba kupisz Monacora 1502 (mocny i tani) to dopiero wtedy musisz zainstalować kondensator.