Problem z tapicerka drzwi

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
sworcjusz_kg
"Rabbit is in my mind"
Kontakt:

Problem z tapicerka drzwi

Post autor: sworcjusz_kg » wt sty 09, 2007 01:09

Posiadam MK1 i jestem na etapie planowania jak umocowac moje nowe glosniczki ktore wkrotce powinny do mnie dotrzec ;] Sa to Sinuslive SL160 od szanownego kolegi z forum. Moj problem polega na tym ze w tapicerce sa juz otwory tylko ze zaraz przy siedzeniu (nie wiem kto tak montowal :panna: ) i chce je przesunac max do przodu. Moja tapicerka jest w oplakanym stanie (popekana plyta + otwory na sterowanie lusterek ktorych nie ma i generalnie nie ciekawie) i sie zastanawiam zeby ja wywalic i zrobic cos samemu. Przyszlo mi na mylsl zeby wyciac z plyty na wzor starej i obic to czyms (rozwazam czarna skore lub jej imitacje badz materal do tego przeznaczony). Co o tym myslicie czy to bedzie dobrze wygladac zakladajac ze sie do tego przyloze? Moze ktos juz cos takiego kiedys probowal i mnie odwiedzie od tego pomyslu. za wszelkie wskazowki wielkie dzieki. :okej:

Pan_sowa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pan_sowa » wt sty 09, 2007 02:22

Witam ja osobiśice proponował bym zostwaic starą tapicerke jako bazę do przerubek, dużo łatwiej będzie ci wykożystać starą tapicerkę niz wsztstko wycinać od nowa, proponoał bym żebyś wykonał , np z płyty wiurowej panele do tych głośników, wszystko przymocował do starej tapicewrki, oczywiście wywalając, oryginalny panel i kieszeń, ewentualnie mozesz użyć żywicę poliestrową+włukno szklane można z tego robic naprawde genialne kształty.Całość tak jak napisałeś możesz obić(radził bym okleić)materiałem/skajem, dzięki fabrycznemu boczkowi zachowasz oryginalny kształt i zaoszczędzisz sporo pracy , wszelkie niedoskonałości starej tapicerki zakryjesz nowym materiałem wcześniej zaklejając dziury np. wcześniej wspomniana żywicą.Wiem że to tak fajnie się wszystko mówi ale robiłem wielkorotnie takie żeczy z żywicy (w prawdzie nigdy nie był to bcały boczek z drzwi, najczęściej same panele) i przy odrobinie cierpliwosci mozna uzyskać naprawde fajny efekt.
Możesz zerknać tutaj
http://vwpolo.neostrada.pl/Jq/Panel.html
http://vw-scene.info/porada51.html

Awatar użytkownika
sworcjusz_kg
"Rabbit is in my mind"
Kontakt:

Post autor: sworcjusz_kg » wt sty 09, 2007 02:33

Jeszcze raz podkresle ze jest to boczek z mk1 a tam cala filozofia to plyta i 3 otwory . stry glosnik 10cm, stary panasonic przykrecony koslawodo tapicerki! panele mam juz z powe.pl takie jak do mk2. chce to przykrecic do blachy. Na drzwiach nie mam zadnych kieszeni ani innych bajerow tylko korbe od szyby, klamke i wkrotce glosniczek. o wiele latwiej bedzie zrobic nowy boczek niz zaklejac dziury. ale moze jak juz bedzie boczek to sie skusze i wykombinuje taka obudowe do glosnika razem z kieszenia jak u Kubusia20 widzialem, (albo cos podobnego bo to zawsze inaczej przecie wyglada :bajer: )

Koła dla auta są jak biust dla kobiety, gleba natomiast jest jak dekolt :D:D:D

Pan_sowa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pan_sowa » wt sty 09, 2007 19:05

To może zrobisz to tak jak miał Robert? http://www.carsdream.com/naszeauta_0050.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”